Вашата оценка 4.91 от 57 гласа

Често задавани въпроси

1. Как се резервират и купуват почивки в Авентура?
Може да изберете курорт и хотел самостоятелно, възползвайки се от търсене в нашия сайт или да направите запитване онлайн.
Също така можете да се свържете с нас по телефона или да посетите офиса ни и наш служител ще избере подходяща почивка за Вас.
Резервация се прави срещу депозит от 50% на общата стойност на почивката, освен ако не става въпрос за специална оферта и изискването е за 100% от стойността.

2. По какви направления работи Авентура?
Ние можем да организираме за Вас почивка до практически всяка точка на земното кълбо, така че да се отправите в индивидуален или групов тур.
Груповите почивки – това са готов пакет от туристически услуги, разработени на основата на групови тарифи на полети, обслужване, трансфери и нощувки. По групови цени се продават такива дестинации за масов туризъм като Турция, Египет, Тунис, Испания, Тайланд, о. Бали, Хърватска, ОАЕ, Кипър.
Индивидуалните почивки представляват полет, трансфер, настаняване и обслужване, съобразени с желанията на всеки конкретен клиент (семейство, група туристи).
 
3. За кой период е най-добре да се планира почивка?
Планирайки своя отпуск, е добре да се има предвид туристическия сезон.
Лятото всички традиционно почиват на море, а зимата са най-добри екзотичните дестинации  или планинските курорт.
Най-скъпото време за отпуск, т.н. „висок сезон” е юли-август. Точно по това време в курортите е най-голям броят на почиващите. Затова понякога е по-добре да се отложи отпуската до есента, когато цените в хотелите се снижават, а времето в много популярни курорти в Турция, Малта, Кипър, Испания става идеално за почивка. Периодът в края на май – началото на юни също е привлекателен с невисоките си цени и добри метеорологични условия.
Средата на януари и целия февруари е традиционният период за специални оферти. По това време е изгодно да се почива на море и в планински курорти.

4. Колко дни до предполагаемата почивка може да се направи резервация?
Крайният срок за резервации при наличие на места в хотел и билети за самолет – до 2 дни от датата на тръгване.

5. Какво е „горещи оферти”?
Това е специално предложение от туроператора за конкретни дати и хотели. Туроператорът купува места в самолет, стаи в хотел, осигурява трансфери и т.н. за определени дати (или за цял сезон). Ако някои бройки останат нереализирани, то в условията на конкуренция между туроператорите, цените започват стремително да падат, което е много изгодно за клиента.

6. Как се купува „гореща оферта” в Авентура?
Ако искате да се възползвате от „гореща оферта”, не си струва да губите време да изяснявате по телефона, дали предложението е налично. Докато Вие правите това, ситуацията може да се промени. Най-добре да дойдете при нас в офиса сутринта: ние заедно ще изберем интересуващия Ви тур и веднага ще го резервираме.
Горещи оферти има почти винаги, но в периодите на „висок сезон” (особено от края на юли до края на август) може да няма места в желания от Вас хотел. Затова, ако не Ви е безразлично, къде отивате не чакайте „горещи оферти”, а се възползвайте от ранните записвания. 

7. Има ли включена медицинска застраховка?
Медицинска застраховка е включена в груповите пътувания. Условията и покритието могат да варират според застрахователя.
Индивидуалните хотелски резервации са без медицинска застраховка. Такава може да сключите чрез нас с ЗК Армеец. Общите им условия ще намерите тук.

8. Какви документи трябва да ми бъдат издадени?
При индивидуалните резервации се издава договор за покупка на туристическа услуга, който регулира гражданско-правните взаимоотношения, както и ваучер за хотелско настаняване.
При групови екскурзии се издава договор за покупка на туристическа услуга, ваучер за хотелско настаняване, застрахователна полица и самолетен билет. Последният е по-вероятно да бъде електронен и да няма хартиен носител.

9. Какви документи е необходимо да нося със себе си в чужбина?
В Европейския съюз българските граждани пътуват с лични карти. Наличието и на задграничен паспорт би могло да спести неприятности при евентуална загуба на лична карта. При пътуване за страни извън ЕС съветваме да носите копие на задграничния паспорт, което да държите отделно от оригинала.
При самостоятелно пътуване с личен автомобил до страни от ЕС следва да носите големия талон на автомобила, а до страни извън ЕС – Зелена карта.
 
10. Какво да направя, ако загубя личните си документи в чужбина?
Възможно най-бързо се обърнете към дипломатическо представителство на страната, чийто гражданин сте. Също така е необходимо да заявите за загубата на документите в полицията. В дипломатическото представителство ще Ви изискат копие от задграничния паспорт (желателно с копие от личната карта) и две фотографии. След това ще Ви бъде издаден временен документ за удостоверение на личността, който е валиден само за връщане в родината.

16. Мога ли да взема домашен любимец на почивка?
Повечето хотели и авиокомпании имат строги изисквания за достъп на домашни любимци на територията си. Затова ние препоръчваме да почивате без тях.

17. Защо с Авентура?


Винаги лични впечатления и натрупани през годините знания и опит
Ние сме хора, които са вдишали и изживели местата, които Ви предлагаме да посетите, затова винаги надхвърляме обикновените заучени формулировки, които ще чуете на много места и знаем как реално да избегнем масовите туристически капани. Предлагаме Ви курорти и хотели, които, почти винаги, лично сме посещавали, харесали сме ги, снимали сме ги и ги обичаме. Прибавете към това интересните дестинации и внимателно подбраните задгранични партньори и гарантирано ще получите експертна информация и висококачествен продукт.
 
Гъвкавост
Обикновено правим всичко, което е по нашите възможности, а много често и малко повече. Ние сме гъвкави и знаем как да планираме и организираме Вашата почивка. Ако нямате идея къде да отидете за дългоочакваната си лятна отпуска или за медения си месец например, ние можем да помогнем. Ако почивате семейно и не знаете как да направите всички щастливи, ние ще извадим някой жокер. Ако излезете в отпуск непланирано и сте в паника къде да отидете, ние сме насреща и винаги ще измислим някоя промоция в последната минута.
 
Обслужване
Доброто обслужване започва от момента на запитването, продължава през процеса на резервация, а понякога продължава и дори след завръщането Ви от почивка. Искате да промените дестинацията? Няма проблем. Случва се нещо извънредно и неочаквано - ние сме на линия, за да сме сигурни, че пътуването Ви няма да се провали. Стремим се да предвидим всяка подробност преди да сте помислили за нея. Нашите редовни клиенти знаят, че сме на разположение по телефона, почти по всяко време и винаги се стремим да им съдействаме във всякакви ситуации.
 
Време
Планирането на перфектната почивка изисква повече от знания и опит. Отнема време. И ние Ви го предлагаме. Внимателно обмисляме Вашата резервация, покривайки всички изисквания и оглеждайки възможностите от всички ъгли. Така че, когато се върнете в къщи, да сте не само освежени и отпочинали, но и доволни, че перфектното пътуване не Ви е отнело време.
 
Уникално
Ние обичаме да откриваме нови места, нови изживявания и да ги направим достъпни за Вас, във вид, който удовлетворява Вашите желания. Винаги търсим и намираме най-добрите хотели в съответната дестинация и Ви предлагаме само тези, в които самите ние бихме почивали. Нашата цел е да Ви предложим най-близкия, до Вашите очаквания вариант, независимо къде пътувате и какво искате да правите. При нас няма да намерите конфекция, хотелите и курортите са внимателно подбрани по време на многобройните ни информационни пътувания. Това е Вашата - лично Вашата ваканция и затова ще се постараем да Ви опознаем и да разберем, кои са Вашите приоритети, за да направите най-добрия избор и останете максимално удовлетворени.
 
Вдъхновение
По отношение на основната ни дестинация Гърция - при нас няма готови пакети; няма две еднакви почивки, защото няма две еднакви запитвания. Нашият сайт е тук, за да Ви вдъхнови за нови пътешествия и приключения. Постарали сме се да опишем и представим дестинациите, курортите и хотелите възможно най-практично и интересно, така че четете, сърфирайте и нека специфичните Ви желания или страстта към пътешествия Ви води из нашия сайт. И когато имате идея, колкото и смътна и объркана да е, обадете ни се. Ние ще направим останалото.
 
Екстри
Ние винаги се стараем да съберем максимално информация и лични впечатления и да  правим повече от другите, за да бъде почивката Ви запомняща се. Планирането трябва да бъде началото на фантастична ваканция и ние имаме удоволствието да Ви предложим нашите знания, умения и опит, които ще направят пътуването Ви с Авентура максимално удовлетворително. Просто ни повярвайте – правили сме го и преди, работим вече 20 години, обичаме много нашата работа и винаги даваме всичко от себе си.

 

 
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах