ТУРЦИЯ - КУШАДАСЪ, Хотел Omer Holiday Resort

****
Много добър хотел от клубен тип. Красива зелена територия, отлични храна и обслужване, на брега на морето. Напълно реновиран в последните години.
ALL INCLUSIVE
На брега
на морето
За семейства с деца

  • Програма
  • Обща информация за Турция
  • Полезно е да знаете

Намира се: на 80 км от летището на град Измир, на 4 км от Кушадасъ, на самия бряг на морето.
Плаж: собствен плаж –  едър пясък, първа линия на брега на морето. Шезлонги, матраци и чадъри – безплатно.Плажни кърпи – безплатно.
Хранене: All Inclusive
В хотела: 5 ресторанта (4 от които а-ла-карт), 8 бара, 2 открити басейна, 2 водни пързалки, 1 тенис корт с твърдо покритие, лекар, пране, магазини, наем на автомобили, обмяна на валута.
Безплатно: фитнес, сауна, турска баня, джакузи, тенис корт, ракети и топки за тенис, тенис на маса, плажен волейбол, аеробика, мини футбол, баскетбол, безмоторни видове спорт (всеки ден по 15 мин.) дискотека, жива музика.
Платено: масаж, осветлението на тенис кортовете вечер, фризьорски салон, компютърни игри, моторните водни спортове, дайвинг, напитките в дискотеката, интернет кафе.
За децата: 1 басейн, детска пързалка, мини клуб за деца на възраст от 4 до 12 години, детско меню, бавачка(срещу заплащане).
В стаята: телевизор, климатик, сейф (безплатно), душ, сешоар, телефон, керамични плочки, балкон, ежедневно почистване в стаята, 3 пъти седмично смяна на бельото.
 

www.sharkhotels.com

Страна: Република Турция

Територия: 780576 кв.км, дължина на границите 2627 км, брегова ивица 7200 км.

Население: 70.2 млн.д.

Столица: Анкара

Религия: Ислям

География: Турция е разположена на два континента - Европа и Азия. Границата между тях минава през проливите Босфор, Дарданели и Мраморно море. Основната част от страната се намира в Азия - това е Мала Азия и Анадола. Европейската част на Турция се нарича Източна Тракия или Румелия и съставлява 3% от територията на страната. Бреговете на Турция се мият от четири морета: Черно, Мраморно, Егейско и Средиземно.

Климат: На територията на Турция има две климатични зони. Централната част на страната се характеризира с континентален климат, а крайбрежията на Мраморно, Средиземно и Егейско със субтропичен климат. Слънчево и топло от ранна есен до късна пролет, тук климата позволява най-дългия плажен сезон в Европа.

Език: турски (официален). В големите туристически центрове говорят също английски, немски и руски.

Етнически групи: турци 80%, кюрди 17%, гърци, араби, грузинци, арменци, евреи.

Плътност: Средната плътност на населението е около 85 д. на кв.км. Най-висока е в Истанбул и прибрежните райони. 60% от населението на страната живее в градовете. Ежегодния прираст на населението е около 1,57%.

Средна продължителност на живот: 68г. за мъжете, 72г. за жените.

Местна валута: Турска лира (1,15 лири за 1$)

Празници:

1 януари (Нова Година)

23 април (Ден на независимостта)

19 май (Ден на младостта)

30 август (Ден на победата)

29 октомври (Ден на Републиката)

10 ноември (Ден в памет на Ататюрk)

Рамазан (празник завършващ месеца на постите)

Курбан (празник на жертвоприношение)

История: През 660г. пр.н.е. дорииците основават град и го наричат Византия в чест на своя цар Визант. През 326 г. н.е. император Константин І избира Византия за столица на Римската империя и през 330 г. дава името си Константинопол. Огромен разцвет града достига при император Юстиян І, когато Византийската империя се простира от Средиземно море до Кавказ и от Алпите до Египет. През 1204 г. кръстоносците разоряват Константинопол, а през 1453 г. града е завзет от султан Фатих Мехмед и обявен за столица на Османската империя, като е наречен Истанбул. През 16 век великата империя се простира от Алжир до Басра и от Будапеща до Мека. По-късно през 1878 г. руската войска, а през 1912 г. войската на обединените балкански държави, достигат до вратите на града, но не успяват да го щурмуват. В края на І-та Световна война Истанбул е окупиран от англичани и французи. На 29.Х.1923 г. новия президент на Турция Мустафа Кемал обявява малката Анкара за столица на Турция. Мустафа Кемал прилага множество усилия, за да направи от Турция съвременна държава. Той провежда много реформи: Въвежда Латинската азбука; Григорианския календар; дава право на глас на жените и те почват да играят голяма роля в икономическия и обществен живот на страната и т.н. Заради приноса си към Турската република Мустафа Кемал е наречен „Баща на Турците” или „Ататюрк”. Благодарение на него, републиката за кратко време прави гигантска крачка от средновековието в ХХ век.

Основни забележителности: Истанбул: Църквата Св.София, Синята Джамия, Двореца Топкапъ, Двореца Долмабахче, Египетския пазар, Кулата Галата и др. Анталия: стария квартал Калеичи, античните градове Фаселис и Олимпус, Крепостта на селджуките в Алания, Червената кула, Пещерата Далматаш. Археологически важни места са: Троя, Бергама, Ефес, Дидим, Аспендос, Афродисия, Перге и др.

Традиционна кухня: Турската кухня е истински празник за стомаха. Тя е толкова разнообразна, че напълно ще оправдае изискванията както на вегетарианеца, така и на привържениците на здравословно хранене, а също на любителите на обилното и разнообразно хапване.

 

Съвети за туристите

Визови изисквания: Българските граждани могат да посещават Турция без визи

Хранене: Храненето в хотелите може да бъде /полу пансион - закуска и вечеря/, /пълен пансион - закуска, обяд и вечеря/ и /всичко включено - закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, разхладителни напитки, алкохол местно производство, разнообразни закуски, които се сервират през целия ден/. В зависимост от избрания от Вас хотел полу пансиона или пълния пансион могат да бъдат на шведска маса или с фиксирано меню по смесена схема /например - закуска на шведска маса, а вечеря - фиксирано меню/

Във всички хотели като правило се предлага както европейска, така и национална кухня. Препоръчваме Ви в първите дни на престоя си да бъдете по-внимателни с местната кухня, тъй като тя е доста пикантна и тежка.

Внасянето на храни и напитки в хотела е забранено.

Митнически ограничения: Pизрешено е да се внасят:предмети за лично ползване, два фотоапарата, радио, видеокамера и др. Телевизори, DVD, бижута и други ценности е необоримо да се декларират. Разрешено е да се внася до 5 литра алкохол и подаръци на стойност не повече от 200$. Турски лири могат да се внасят в неограничени количества, но се изнасят не повече от еквивалента им в 1000$. Чуждестранна валута също може да се внася без ограничение. Тя може да се обменя във всички банки и обменни бюра в хотелите.

Време: един час напред от средноевропейското време.

Екскурзии: Представителите на туристическите фирми ще ви запознаят с обща информация за възможните екскурзии и условията за тяхното провеждане. Не Ви съветваме да се доверявате на съмнителните екскурзоводи, които ще Ви заговорят на улицата, защото такива услуги са свързани по-често с проблеми от колкото с удоволствия.

Работно време: Банките са отворени в делнични дни от 08:30 до 12:00 и от 13:00 до 17:00. Магазините обикновено са отворени от 09:00 до 18:00. Почти всички магазини са затворени в неделя. В курортните центрове магазините работят до късно вечерта, без почивни дни.

Транспорт: Съветваме Ви да ползвате маршрутки. В Турция те се наричат /долмуш/. Маршрутките минават в близост до хотелите, както и маршрутите им включват най-популярните места, които трябва да се посетят. Цените са доста умерени, а интервалите през които минават достатъчно чести. Почти във всеки хотел има стоянка за такси или може да се извика по телефона. Също така може да се поръча автомобил под наем в хотела или чрез представител на туристическата фирма. Ограниченията за града са 50 км/ч, а извън него 90 км/ч

Бакшиш: На пиколото в хотела се дава бакшиш около 1$, на сервитьорите - 10% от стойността на консумацията, на таксиметровите шофьори не е прието да се дава.

Телефон: Можете да звъните от телефона на хотела, с телефонна карта от автоматите или да ползвате роуминга на собственият Ви GSM. Кода на България е 00359, след което ако избирате стационарен номер /например София е 2 /xxx xx xx/, за GSM - кода на оператора и номера /пример Мобилтел - 00359888 xx xx xx/

Автомобили под наем: Наемането на кола дава несравнима свобода на предвижване. Най-ниската възрастова граница при която е позволено наемането на малолитражна кола е 19 г.., по-голяма кола - 24г., скъпа - 27г. От вас се изисква да предоставите паспорт или негово ксерокопие, шофьорска книжка (минимум едногодишен стаж), и или надеждна кредитна карта. Като правило в резервоара на колата има толкова бензин, колкото да стигнете до най-близката бензиностанция. Ако по някаква случайност колата, която ще вземете под наем пострада при някаква авария или по някаква друга причина, в никакъв случай не я местете до пристигането на полиция и задължително поискайте да ви дадат kaza raporu - протокол за аварии.

Валута: Турска лира. В обръщение са банкнотите (паундове) от 1, 5, 10, 20, 50, 100 лири. Можете да обмените валута в обменните бюра и в банките. Банките обикновено са отворени в делнични дни от 8:30 до 17 часа. Почивката е от 12 до 13:30.

Питейна вода: Консумацията на бутилирана вода е задължителна.

Покупки: Не си купувайте украшения и скъпоценни камъни от хора на улицата - най-вероятно ще станете жертва на измама. Гарантирано качество се предлага само в ювелирните фабрики и солидните магазини. Евтините изделия от кожа, памук, украшенията от злато, оникс и мед, са направили Турция една от най-привлекателните страни за пазар. Освен това, нефиксираните цени на стоките позволяват на туристите да се пазарят с продавачите. Магазините обикновено работят от 9:30 до 19 часа. Почивката е от 13 до 14 часа. Почивен ден - неделя. Покритият базар в Истанбул работи от 8 до 19 часа всеки ден, освен в неделя.

Електричество: 220 V.Почивки в Кушадасъ със собствен транспорт – Лято 2020

40% отстъпка от цените в таблицата само за резервации до 15.08
Типове настаняване 06.10-31.10 26.09-05.10 12.09-25.09 22.08-11.09 17.08-21.08
Клубни стаи          
Двама възрастни 70 € 92 € 120 € 132 € 170 €
Трима възрастни 94 € 124 € 161 € 180 € 230 €
Единично настаняване 52 € 69 € 90 € 100 € 128 €
Дете 2-13 г. с 2-ма възрастни Безплатно Безплатно Безплатно Безплатно Безплатно
Един възрастен + дете до 13 г. 52 € 69 € 90 € 100 € 128 €
2-ма възрастни + 2 деца 3-13 г. 87 € 115 € 150 € 167 € 213 €
Стаи супериор          
Двама възрастни 82 € 101 € 129 € 143 € 179 €
Трима възрастни 110 € 137 € 174 € 193 € 242 €
Единично настаняване 61 € 76 € 97 € 107 € 135 €
Дете 2-13 г. с двама възрастни Безплатно Безплатно Безплатно Безплатно Безплатно
Един възрастен + дете до 13 г. 61 € 76 € 97 € 107 € 135 €
Семейни стаи          
Двама възрастни 100 € 138 € 179 € 200 € 255 €
Трима възрастни 100 € 138 € 179 € 200 € 255 €
Четирима възрастни 120 € 166 € 215 € 240 € 306 €
Петима възрастни 140 € 193 € 251 € 280 € 357 €
Дете 2-13 г. с двама възрастни Безплатно Безплатно Безплатно Безплатно Безплатно
2-ма възрастни + 2 Деца 0-13 г. 100 € 138 € 179 € 200 € 255 €
3-ма възрастни + 1 Дете 0-13 г. 100 € 138 € 179 € 200 € 255 €
3-ма възрастни + 2 Деца 0-13 г. 117 € 161 € 209 € 233 € 298 €
4-ма възрастни + 1 Дете 0-13 г. 120 € 166 € 215 € 240 € 306 €
Посочените в таблицата цени са на стая, на вечер на база all inclusive!
Пътуването е със собствен транспорт, началната и крайната дати са по Ваш избор!

ДАТА ЦЕНА  
15.08.2020 85.00 € Запитване
20.08.2020 85.00 € Запитване
25.08.2020 66.00 € Запитване
01.09.2020 66.00 € Запитване
05.09.2020 66.00 € Запитване
10.09.2020 66.00 € Запитване
15.09.2020 60.00 € Запитване
20.09.2020 60.00 € Запитване
25.09.2020 60.00 € Запитване
01.10.2020 46.00 € Запитване
05.10.2020 46.00 € Запитване
10.10.2020 35.00 € Запитване
15.10.2020 35.00 € Запитване
31.10.2020 35.00 € Запитване
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах