Вашата оценка

КИПЪР - ПАФОС, Хотел Amavi Hotel Paphos

*****
Хотелът е планирал да отвори врати през февруари 2019 г. Специално проектиран само за възрастни. Панорамни гледки към морето от стаите и общите части. Подходящ за романтична почивка!
На брега
на морето
Пясъчен плаж


  • Програма
  • Обща информация за Кипър
  • Полезно е да знаете
Местоположение: Намира се в Пафос, на пешеходно разстояние от пристанището и центъра на града, недалеч от търговската зона, на 16 километра от летище Пафос, на 136 километра от летище Ларнака.
В хотела: основен ресторант, 3 а-ла-карт ресторанта, 3 бара, 2 открити басейна, закрит басейн, фитнес, сауна, масаж, парна баня, Спа център, фризьорски салон, лекар, пране, паркинг.
В стаите: лукс и комфорт, анатомични матраци, висококачествени спално бельо, плоскоекранен телевизор със сателитни програми, USB батерии, климатик, сейф (безплатно), мини-бар (срещу заплащане), вана или душ, сешоар, и чехли, безплатен Wi-Fi, телефон, чай и кафе, кафе машина Неспесо, ютия, обзаведен балкон или тераса.
Плаж: пясъчен, на 30 м. Чадъри и шезлонги – срещу заплащане
 
 

Кипър – островът на приказките, митовете и легендите

Кипър – това е острова на безграничното щастие, яркото слънце, виното и портокалите, вятъра и слънчевите вълни. Тук всичко говори за античните времена и митологията. Табелите по пътя често съдържат следните текстове: “Светилището на Аполон”, “Царските Гробници”, “Храма на Афродита”. Само да кривнете от пътя и пред Вас ще се разкрие пасторална картина с маслинови насаждения и белобради старци, които пасат стада кози. Всичко това е Кипър – благословения остров на богове и герои. Островът където се е родила Афродита и е живял Аполон, покровителства романтиците и влюбените и подарява слънчеви дни и ярки чувства на всички, които го посетят.

Същността на Кипър, както и на останалата част на Средиземноморието е проста: това е най-прекрасното място на земята. Освен като учебник по история, островът е известен и като мястото в цялото Средиземноморие с най-здравословен климат в света. Морските ветрове насищат въздуха с живителни соли, слънчевите лъчи зареждат с енергия, а пресните плодове и зеленчуци, които са неотменна част на трапезата в Кипър целогодишно, гарантират сили и здраве. Може би точно в сухия средиземноморски климат и здравословното хранене е скрит ключа към дълголетието на местните жители. Отбийте се в живописните планински селца и ще се убедите сами.

Всяка година курортите на острова привличат към себе си все повече и повече пътешественици. С традиционната топлина и гостоприемство на местните жители, този остров ежегодно посреща хиляди туристи от всички краища по света, предлагайки им спокоен и безгрижен отдих в прегръдките на ласкавото слънце, изумрудените палми и освежаващия бриз. Кипър се смята и за едно от най-безопасните места в Европа. Гостите, пристигащи тук, винаги намират нови приятели и задължително се връщат отново, очаровани от добротата и откровеността  на местното население.

Този приказен остров е разположен в източната част на Средиземно море, там където се събират три континента – Европа, Азия и Африка и по право се счита за свързващото звено между изтока и запада.

Кипър е вълшебен остров. По време на създаването на самобитния и неповторим Кипър, тук са оставили следи множество разнообразни култури. Десетте хилядолетия са направили острова съкровищница на удивителни паметници и събития. Руините на античните градове, обвеяните в романтика средновековни замъци на кръстоносците, християнските храмове, езическите театри и византийските мостове, всичко това представлява един уникален музей на открито, който свидетелства за развитието на цивилизацията.

Великолепно развитата туристическа индустрия Ви предлага не само богато разнообразие на комфортни хотели, подходящи за всички вкусове и предпочитания, но и изобилие от възможности за прекарване на свободното време. Тук можете да се занимаете с алпинизъм, зимни видове спорт, велосипедни походи по планински пътища, тенис, голф, езда, плуване, подводно гмуркане, водни ски, сърфинг, яхт турове, лов, риболов, делтапланеризъм – всичко това можете да опитате по време на престоя си.

Всеки хотел – без значение дали е голям или малък, винаги се стреми да удиви и привлече клиентите с нещо характерно само за него. Било то изкуствено засадена великолепна градина с езеро, където доброволно е дошло да живее семейство пеликани, или пък занаятчийска работилница, където ще Ви предложат да усвоите някакъв старинен занаят, или просто стаи с директен излаз на красив плаж с уникална гледка.

Кипър е остров – приказка, островът на чудесата, който обединява снега и зимата във високите планини на Тродос с топлото слънчево сияние, пясъчните плажове и кристално чистите морски води.   

Това е и един от най-романтичните острови на света. Островът на Афродита, богинята на любовта и красотата. Това е остров на древните легенди, историческите и свещените места….островът на традицията, религията и семейството, винаги сияещото слънце, наситените с плодови сокове долини. Това е особен остров, това е Кипър!

 

Здравейте!

Ние представителите на Вашата туристическа агенция ще бъдем щастливи да Ви посрещнем на остров Кипър като дългоочаквани гости. Ще имаме удоволствието да Ви помогнем да откриете за себе си това благословено от бога място, което щедро ще Ви предложи всичко, с което разполага: красотата на природата, благодатния климат, богатството на културното наследство, прекрасните луксозни хотели и гостоприемното посрещане.

Надяваме се, че дните, които ще прекарате под покровителството на богинята на любовта и красотата Афродита, ще Ви донесат незабравими впечатления и много нови приятели. 

Полет

През това лято можете да стигнете до Кипър както с редовен полет, така и с чартърен. Кацането е на летището в Ларнака.

Настаняване в хотелите

Ние Ви предлагаме най-разнообразни програми с продължителност от три дни и настаняване в едни от най-добрите хотели в Кипър от всяка категория, от апартаменти до луксозни пет звездни комплекси. На огромна популярност сред нашите клиенти се радват и много изгодните почивки по системата Фортуна (с настаняване в хотели в Лимасол, Агия Напа и Ларнака, от 2* до 5*). Типовете стаи, които се предлагат в хотелите са от стандартни до лукс, а в апартаментния тип комплекси съответно едно, дву и тристайни апартаменти с възможности за настаняване на по 5-6 човека в едно помещение. В най-популярните и любими за българските туристи хотели в курортите, ние имаме предварително платени и гарантирани стаи, което ни позволява да удовлетворяваме всички желания на нашите клиенти.

Хранене

Практически във всички хотели имате възможност да избирате системата на хранене от само закуска (ВВ) до пълен пансион (FB). В хотелите от апартаментен тип, можете да избирате от “без храна” до полупансион. През 2008 година сме увеличили и количеството на хотелите, които работят по системата “Всичко включено” от 2* до 5*.

Високо ниво на обслужване

Ние Ви гарантираме високо ниво на обслужване по време на престоя Ви на остров Кипър. Нашите представители, ще Ви посрещнат на летището, след което ще организират среща – приветствие в хотела, на която ще Ви дадат ценна информация за курорта, хотела и престоя Ви, както и ще Ви предложат допълнителните екскурзии, в които можете да участвате. По време на тази среща ще получите и разписанието на срещите с екскурзоводите и техните телефонни номера. При контакта си с местните екскурзоводи можете още да наемете кола, да си поръчате индивидуален трансфер или туристическа програма, да резервирате пакети за Спа процедури и т.н.

Турове за корпоративни клиенти

Ние бихме могли да организираме за Вас конференция, участие във фестивал или пък семинар за Вас и вашите партньори, или програма за почивка на Вашите сътрудници с елементи на обучение и тийм билдинг. В програмите за корпоративни мероприятия влиза целия набор от услуги – хотелско настаняване, самолетни билети, организация на развлекателни мероприятия по време на престоя, гала вечери, наемане на конферентни зали с необходимото оборудване, медицински застраховки и т.н. 

Специални събития

Сватба в Кипър – какво би могло да бъде по-романтично? Не случайно Кипър се нарича “острова на любовта”.  А всичко започнало с жената. От морската пяна, оплодотворена от бог Уран, излязла на брега на Кипър най-прекрасната от най-прекрасните красавици Афродита. Месторождението на богинята – живописния залив Petra Toy Romiou – е станало мека за желаещите да се сдобият с красота и любов. Легендите говорят, юе всеки който е потопил тялото си в тези води ще бъде вечно, млад, красив и ще има късмет в любовта. Ние ще организираме за Вас венчавка в църква или бракосъчетание в общината, тържествен трансфер до мястото на церемонията, вечеря на свещи, украса от цветя, сватбена торта и разбира се пътуване до мястото където се е родила Афродита. 

Екскурзии

Програмата на екскурзиите по дни, часове и цени ще Ви бъде представена след Вашето пристигане на остров Кипър. Туровете се заявяват и заплащат на място.

Индивидуални трансфери

Нашата агенция предлага и индивидуални трансфери за 2,4 или 6 човека от летището до хотела и обратно, които е необходимо да заявите при покупката на Вашето пътуване.  

Рент-а-кар

В пакета на Вашето туристическо пътуване може да бъде включена и кола под наем, за целия период на Вашия престой на острова или само за няколко дни.  

Цветя, плодове и вино в стаята

Направете подарък на Вашите приятели и близки, които почиват в Кипър! Поздравете ги с рождения им ден, годишнина от сватбата им или просто им пожелайте приятна почивка. По Ваше желание могат да бъдат поръчани и доставени в стаята букети с цветя, кошници с плодове, вино, поздравителни картички и т.н. Списъкът и стойностите на различните услуги, можете да получите от нашите менаджери по съответните направления. 

За да имате възможност да си изберете добър хотел и на добра цена Ви съветваме да се обръщате към нашите представители възможно най-рано. Известно е че местата в най-добрите като съотношение цена/качество хотели, свършват най-бързо. Няколко дни преди Вашето пътуване, ще можете да получите своите документи в нашия офис: самолетен билет, ваучер за хотела и медицинска застраховка.  

На летището се намират представители на нашата агенция, към които можете да се обърнете по всички въпроси, които Ви вълнуват относно регистрацията за полета и качването на самолета. 

На летището в Кипър ще бъдете посрещнати от екскурзовод с табела в ръка, който ще Ви придружи по време на трансфера до Вашия хотел.

Ако по време на престоя Ви възникнат въпроси свързани с Вашия отдих, молим Ви не чакайте до края, а незабавно се свържете с нашите представители, които ще направят всичко възможно да Ви съдействат за разрешаването на възникналите проблеми.

Семеен отдих

Подарете на своите деца незабравимата ваканция на остров Кипър. Сами ще се убедите, че в родината на Афродита, малките пътешественици, ги очакват безброй приятни изненади.

В хотелите на Кипър можете да резервирате както семейна стая с едно или две свързани помещения, така и две отделни стаи с обща врата, за да е по-комфортно на вашето семейство. Така децата ще си имат своя стая, намирайки се под Вашия постоянен контрол. Друг вариант, който е много предпочитан от семействата с по две и повече деца е наемането на апартамент с напълно оборудвана кухня. Тук можете да приготвяте за Вашите деца и някои от техните любими домашни гозби, както и да стоплите нещо за хапване на най-малките, което сте купили в магазините на хотелите или от мини-маркетите в курортите. Във всеки хотел ще получите безплатно и детско креватче.

В хотелите на остров Кипър се грижат особено старателно за своите малки гости. В ресторантите на хотелите освен детско столче, на което удобно да се разположи Вашия малчуган има и специално детско меню съобразено с най-съвременните норми за здравословно хранене на децата от всички възрасти. На територията на повечето хотели има безплатни за техните гости мини-клубове, където под ръководството на опитни възпитатели децата се занимават с рисуване, моделиране, играят на различни игри и т.н. Най-добрите хотели в Кипър предлагат и голямо разнообразие на водни развлечения: водни пързалки, фонтани, водопади, безопасни детски басейни и т.н.

В повечето хотели децата,  настанени с двама възрастни в една стая се настаняват безплатно. За децата до две не навършени години цялото пътуване е безплатно, заплащат се само летищни такси. До като най-малките са под грижите на бавачки и възпитатели в мини-клубовете, по големите им братя и сестри, заедно със своите родители биха могли да участват в редица познавателни екскурзии до Пафос, родното място на Афродита или средновековния замък на кръстоносците Куриум, посещението на който не би могло да не предизвика бурен възторг у днешните малчугани. Цените на допълнителните екскурзии за децата до 12 години са с 50% намаление от цената за възрастен. Освен познавателните екскурзии се предлагат още и посещения на аквапаркове, аквариуми, атракционни паркове с динозаври, морски разходки и много други развлекателни мероприятия.

Географско положение

Кипър е разположен в източното Средиземноморие на 97 км. западно от Сирия, 64 км. южно от Турция. Общата площ на острова е 9 250 кв.км. 

Валута, банки

Паричната единица в страната е евро. В големите търговски центрове, хотели и ресторанти се приемат кредитни карти. Банките работят всеки ден от понеделник до петък от 08:30 до 12:30. Някой от банковите клонове в туристическите центрове са отворени и през втората половина на деня.

Език

Официалния език на острова е гръцки. Масово се употребява английски, по-рядко френски и немски. С всяка изминала година все по-често в хотелите на Кипър се срещат руско и българско говорящ персонал.

Напрежение в мрежата

240 волта, трифазни розетки. В повечето хотели можете да вземете адаптер от рецепцията под наем или да си купите от който и да е магазин за 1-2 евро.

Бакшиши

В ресторантите бакшишите в размер на 10% от стойността на поръчката вече са включени в сметката. При желание от Ваша страна можете да закръглите сумата, която плащате и да оставите някоя монета на сервитьора. В хотелите е прието да се остави на камериерките между 5 и 10 евро в деня на заминаването, а на носачите на багажа около 2 евро.

Телефон

Ако Ви е необходимо да позвъните в България или другаде, можете да ползвате телефона в хотелската Ви стая, около който ще откриете указание за ползването му, или пък телефонен автомат по улиците, от които обаждането е доста по-евтино и можете да ги ползвате с предварително закупена телефонна карта, които се продават в пощите, супермаркетите и някои банки.

Транспорт

Най-евтиния вид транспорт са автобусите. Те свързват както центъра на всеки курорт с крайбрежните му райони, така и всички главни градове на острова.

Най-популярния вид транспорт са такситата. Такси можете да поръчате по телефона, чрез рецепцията на хотела или да намерите такива на стоянките. Таксиметровите автомобили са оборудвани с апарат, който отчита стойността на пътуването. Цените са сравними с цените на таксиметровите услуги в София.

Между отделните градове, освен с такси, можете да се придвижвате и с микробуси тип маршрутни таксита. То обикновено е по-скъпо от автобуса, но поне два пъти по-евтино от нормалните таксита, тъй като превозва до 10 човека.

Приблизителни цени за транспорт:

- автобус от курортната зона до центъра:

Ларнака – 1 €, с такси 9 € през деня.

Лимасол – 1,5 €, с такси 7 €.

Пафос – 1 € автобус, 10 € с такси.

-         Маршрутно такси:

      Лимасол – Ларнака – 7 €.

Ларнака – Никозия – 6 €.

Пафос – Лимасол – 6 €.

-         такси:

Ларнака – Агия Напа – 26 €.

Ларнака – Лимасол – 60 €.

 

Водни видове спорт

Кипър е прекрасно място за занимания с водни видове спорт. В големите градове има яхт клубове, а почти всички хотели предлагат на гостите си: водни ски, уиндсърф, кану, “банани”, парашути и още много водни атракциони. Всички курорти в Кипър предлагат и курсове по подводно плуване.

Приблизителни цени в супермаркетите на най-купуваните стоки

Бутилка 1,5 л. минерална вода – 1 €.

Литър мляко – 1,5 €.

Бутилка вино – от 5 €.

Бутилка местна бира КЕО 0,75 л. – 1,5 €.

Хляб – 1,5 €.

Сирене 1 кг. – от 6-7 €.

Традиционни сувенири, които можете да си купите от Кипър

Судзуко – местно лакомство приготвено от грозде и бадемови орехи.

Халлуми – вид сирене, което се приготвя само на Кипър.

Бутилка Командария – кипърско десертно вино.

Касетка със записи на традиционна кипърска музика.

Традиционни глинени изделия: саксии, вази, свещници, чинии и т.н. 

Времето

Кипър може да се похвали с 330 слънчеви дни годишно. Летния сезон тук започва още в началото на април. Най-прохладното място на острова е западното крайбрежие около Пафос, където температурите през лятото са с 3-4 градуса по-ниски от колкото в Ларнака и Лимасол. Температурата на морската вода рядко пада под 18 градуса, което позволява къпането в морето да е целогодишно. Най-топлия период от годината е от април до октомври. Малко по-топла дреха като пуловер може да Ви потрябва само по време на екскурзия в планината. От ноември до март времето си остава все така топло и умерено, като все пак са възможни и дъждовни дни. Температурите са около 20 градуса.

Не забравяйте да вземете със себе си

През летните месеци (особено от юни до август) на Кипър е много топло и ще са Ви необходими само леки летни дрехи и бански костюми. Слънцето на острова е много ярко, така че не забравяйте слънчевите очила.

Дори и през зимата времето на острова може да бъде доста топло, но вечер със сигурност ще Ви потрябва вълнен пуловер и дълъг панталон. Дънките са особено удобни за екскурзиите на острова, както и за вечери в неформална обстановка. На жените препоръчваме да си вземат по-дълга пола и шал за главата, ако имат намерение да посетят някои от манастирите на острова. Вечерни рокли и костюми ще са необходими на туристите, които са избрали за своята почивка някой от супер луксозните пет звездни хотели.

Обща информация 

  1. Моля да имате предвид, че някои от услугите, които биха могли да Ви бъдат необходими се заплащат на място. В различните хотели платени се явяват различни видове услуги. Такива могат да бъдат например чадърите и шезлонгите на плажа, водните видове спорт, спортните услуги в хотела, фризьорските и козметичните процедури, наема на сейфа, мини-бара, телевизора, хладилника, климатик  в апартаментите, телефонните разговори, детегледачките, входните такси в дискотеки и нощни клубове и т.н.
  2. Телефонни обаждания към екскурзоводите – както и всички останали телефонни разговори са платени и ако звъните от хотелската си стая, в края на Вашия престой ще е необходимо да заплатите съответната сметка съгласно тарифите на хотела. Така че ако не Ви е много спешно е най-добре да изчакате предварително планираните срещи с екскурзовода.
  3. Фитнес центрове – безплатни във всички хотели с много редки изключения. Влизането е разрешено само със спортни обувки.
  4. Тенис кортове – през деня обикновено са безплатни. През нощта се заплаща осветлението. Наем на ракети на час приблизително 8,5 €. Депозит за ракета 8,5€.
  5. Примерни цени на някои услуги в хотелите (когато са платени): сейф в стаята – 1,70€ на ден, сейф на рецепцията – 10-15€ на седмица, мини-хладилник – 5,50€ на ден, телевизор – 3,40€ на ден, сауна – 9€, джакузи – 9€, пране на самообслужване (за един път с прах за пране) – 1,70€, чадъри и шезлонги на плажа – по около 2,60€ на човек на ден.
  6. В някои хотели има открити басейни, в които през зимата водата се подгрява (от ноември до март) по преценка на мениджърите на съответните хотели и в зависимост от тяхната заетост.
  7. Детегледачки за Вашите деца можете да поръчате практически във всички хотели. Препоръчваме Ви заявката за този вид услуги да правите възможно най-рано, поне ден преди да Ви е необходима. Детските мини-клубове и детски градини в хотелите обикновено работят през лятото, а понякога и през зимата в периоди на по-голямо количество деца в хотелите – Коледа, Нова Година и т.н.
  8. Всички хотели предлагат безплатен климатик. Такъв няма само в някои комплекси от апартаментен тип.
  9. Когато резервирате стая с допълнително легло за дете или трети възрастен, моля да имате предвид, че като допълнително легло обикновено се предлага разтегателен диван.
  10. Моля да имате предвид, че всички стаи, от чийто прозорци се вижда морето се класифицират като “стаи с изглед към морето”, даже и когато стаята се намира на нисък етаж и пред нея има дървета, които могат да попречат на гледката. Ако стаята не Ви харесва, винаги можете да се обърнете към служителите на рецепцията с молба стаята да Ви бъде сменена. По принцип те не са длъжни да го направят, но в случай, че има такава възможност желанията на клиентите се удовлетворяват.
  11. Клиентите, които са настанени в хотели по системата “всичко включено” е необходимо да имат предвид следната информация. По време на целия Ви престой ще е необходимо да носите гривна или друг знак, който ще доказва, че сте настанени по системата all inclusive. Списъкът и времето за предоставяне на безплатните услуги във всеки хотел са различни и запознаването Ви с тях става след настаняване в съответния хотел.
  12. Времето за напускане на хотелите, обикновено е 12:00 часа, така че в деня на заминаването Ви е необходимо да освободите стаите до този час. Ако имате желание да останете в стаята си и след този час (в случай, че полетът Ви е по-късен) е необходимо да заплатите такса за късно напускане на стаята. Преди заминаването Ви ще се наложи да заплатите и всички останали услуги, които сте ползвали, там където те са платени.
  13. Масовите туристи на Кипър са немците и англичаните, така че не се учудвайте, че както анимационните програми в хотелите, така и в някои местни ресторанти и барове са на тези два езика.        
  14. Разстояния на острова от курортите до международното летище в Пафос: Никозия – Пафос – 146 км., Лимасол – Пафос – 63 км., Ларнака – Пафос – 129 км., Агиа Напа – Пафос – 170 км.,  

 

 

 



„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах