Барселона

Барселона е столица на Каталуния. Град известен във целия свят със своята уникална архитектура от различни периоди.

Когато се заговори за Барселона не може да не се споменат няколко основни момента: от една страна това са южните страсти, от друга - невероятната архитектура, която не подлежи на описание. От трета страна - морето с палмите, яхтите и плажовете.

Барселона е столица на Каталуния и ключово пристанище. Град, почти френски, а в същото време – традиционно испански. Това е център на сливането на цялата средиземноморска култура, а фантазията на архитекта Гауди правят този град уникален. Запазена марка за Барселона са огромни слънчеви тераси, парапети от ковано желязо и огромното количество цветя, висящи и надничащи между тях. Никой не може да си тръгне от Барселона, без да е научил нещо за Антонио Гауди. Неговата още незавършена "Саграда Фамилия" е нещо като емблемата на Барселона. Парка Гюел е друг негов шедьовър и една от най-посещаваните забележителности в града.

Задължително е да видим „сърцето” на Барселона – Класическия център от Площад Каталуния, през централната улица Рамблас до пристанището и статуята на Колумб.

Пристанището с Аквариума е атракция за любителите на природните чудеса и идеално място за децата. Другото лице на Барселона е свързано с футболната история на града. Основна спирка за феновете са стадиона Ноу Камп и музея на Футболен Клуб Барса.

Не на последно място посетителите на Барселона могат да се порадват на белите плажове, които я правят един от най-посещаваните градове в Испания.

 

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах