Венецуела

Курорти в Венецуела

Обща информация: Република Венецуела е разположена в северната част на Южна Америка. На север граничи с Карибско море (дължина на бреговата ивица около 3 200 км), на изток с Гвияна и Атлантическия океан, на юг с Бразилия и на запад и югозапад с Боливия. Състои се от 23 Федерални щата, 1 централен дистрикт(Caracas), Федерални райони (основно острови). Дели се на четири части: високопланинска на запад, басейнаMaracaibo на северозапад, широката равнина Ориноко с ланосите и планинския регион на Гвиян, който заема почти 50% от общата площ.

Столица: Каракас.

Посолство на република България: 

VENEZUELA , CARACAS – 1060

Embajada de Republica de Bulgaria

Calle “Las Lomas”, Quinta “Sofia”

Urbanizaciyn – Las Mercedes

Apartado Postal& 68389

Tel: (0058 212) 993-27-14; 993-48-52

Fax: (0058 212) 993-48-39;

Площ: 916 445 кв.км, състои се от територия на континента и около 288 малки острова в Карибския басейн.

Брой население: 25 милиона жители.

Държавна форма: Президентска Федерална Република – Republica Bolivariana de Venezuela.

Език: Испански – национален език, в някои региони се говори все още индиянски, в курортите и големите градове се говори английски, немски, френски и португалски.

Религия: Римокатолици - 96%, протестанти – 2%, останалите изповядват различни племенни религии.

Визови и митнически разпоредби: При пътуване до Венецуела с туристическа цел и за срок до 90 дни българските граждани не се нуждаят от туристически визи. Задграничния паспорт за пътуване трябва да бъде валиден поне 6 месеца от дата на връщане. Забранен е вноса и ползването на наркотици. Властите във Венецуела се отнасят особенно строго към това престъпление. Очаква ви затвор от 8 до 20 години. Няма ограничения за внос на валута, но ако надвишава размера на 3 000 щ.д. или тяхната равностойност, тя трябва задължително да се декларира. Безмитно можете да внесете 200 бр. цигари или 25 пури; 2 литра алкохол; 4 шишенца с парфюм; подарци на стойност до 1 000 щатски долара. Напълно е забранен вноса на храни, месо, растителни продукти. При напускането на страната се заплаща такса от около 50 щатски долара, властите изискват тази такса да се плаща в местна валута.

Часови пояс: Времето е с 5 часа назад спрямо Цевнралното Европейско, през лятото –6 часа назад.

Климат: Климатът във Венецуела се определя от неговата близост до Екватора. Тропически – топли дни и хладни нощи. Температурите варират според местонахождението – от 0 С0 в планинските райони на Андите до 34 С0 в низините. Затова трябва да сте готови за тези драстични температурни разлики. Годишните сезони се различават според валежите. Сухия период е от м. Ноември до м. Април. Дъждовният период, от м. Април до м. Октомври, води особенно във вътрешността на страната до чести силни, но краткотрайни валежи.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах