Малайзия

Курорти в Малайзия

Малайзия е страна, разположена в южната част на Азия. Състои се от 2 части, разделени от Южнокитайско море – Западна, на полуостров Малака и Източна, в северната част на остров Борнео (Калимантан). Има площ от около 330 000 кв. км. и население от около 23 млн. души. Западната й част граничи с Тайланд и Сингапур, а източната - с Бруней и Индонезия. Малайзия се състои от 13 щата. Повечето хора живеят в Малая – дълъг полуостров от материка Югоизточна Азия с 11 щата, заедно с остров Сингапур в най-южната си точка. Останалите два малазийски щата – Саравак и Сабах, заемат Северната част на остров Борнео. Между тях е затворен Бруней, една от най-богатите държави в света. През последните години Малайзия изживява забележителен икономически растеж и това я прави една от най-динамично развиващите се страни в Югоизточна Азия.

Столица на Малайзия е Куала Лумпур (около 1,5 млн. души). Този процъфтяващ космополитен град събира в себе си историята и културното наследство на цяла Малайзия и умело ги вплита в модерния динамичен начин на живот в него.  Безспорен символ на града са огромните кули близнаци на "Петронас", които до скоро бяха най-високите сгради в света.

Малайзия се характеризира с топъл и влажен тропически климат и разнообразен релеф. Преобладават средно високите планини и крайбрежните низини. Най-високата точка на остров Борнео е връх Кинабалу - 4101 м, а на полуостров Малака - връх Тахан - 2190 м. Тук, наред със скалистите планински вериги и гъсти тропически гори, пенливи реки и непроходими джунгли, има и десетки романтични острови и уединени заливчета, покрити с екзотични палми и фин пясък в прегръдката на ласкави кристално чисти води. На остров Борнео, са съхранени многовековни гори с хиляди редки видове растения, дървета, насекоми, птици, бозайници.

Малайзия е страна на ярки цветове - топло слънце, дива природа, непроходими джунгли, девствени острови,  уединени плажове, луксозни хотелски комплекси, увеселителни паркове и резервати, заведения, ресторанти, магазини, клубове, голф игрища, спортни комплекси, храмове, дворци...  тук всеки може да намери най-добрия начин, за да превърне в реалност своята мечтана екзотична почивка.

Казват, че Малайзия е недокосната от времето.

Предлагаме ви да докоснете сетивата си до нея, за да проверите сами  истинността на това твърдение !

 

 

 

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах