Кипър

Кипър – островът на приказките, митовете и легендите

Кипър – това е острова на безграничното щастие, яркото слънце, виното и портокалите, вятъра и слънчевите вълни. Тук всичко говори за античните времена и митологията. Табелите по пътя често съдържат следните текстове: “Светилището на Аполон”, “Царските Гробници”, “Храма на Афродита”. Само да кривнете от пътя и пред Вас ще се разкрие пасторална картина с маслинови насаждения и белобради старци, които пасат стада кози. Всичко това е Кипър – благословения остров на богове и герои. Островът където се е родила Афродита и е живял Аполон, покровителства романтиците и влюбените и подарява слънчеви дни и ярки чувства на всички, които го посетят.

Същността на Кипър, както и на останалата част на Средиземноморието е проста: това е най-прекрасното място на земята. Освен като учебник по история, островът е известен и като мястото в цялото Средиземноморие с най-здравословен климат в света. Морските ветрове насищат въздуха с живителни соли, слънчевите лъчи зареждат с енергия, а пресните плодове и зеленчуци, които са неотменна част на трапезата в Кипър целогодишно, гарантират сили и здраве. Може би точно в сухия средиземноморски климат и здравословното хранене е скрит ключа към дълголетието на местните жители. Отбийте се в живописните планински селца и ще се убедите сами.

Всяка година курортите на острова привличат към себе си все повече и повече пътешественици. С традиционната топлина и гостоприемство на местните жители, този остров ежегодно посреща хиляди туристи от всички краища по света, предлагайки им спокоен и безгрижен отдих в прегръдките на ласкавото слънце, изумрудените палми и освежаващия бриз. Кипър се смята и за едно от най-безопасните места в Европа. Гостите, пристигащи тук, винаги намират нови приятели и задължително се връщат отново, очаровани от добротата и откровеността  на местното население.

Този приказен остров е разположен в източната част на Средиземно море, там където се събират три континента – Европа, Азия и Африка и по право се счита за свързващото звено между изтока и запада.

Кипър е вълшебен остров. По време на създаването на самобитния и неповторим Кипър, тук са оставили следи множество разнообразни култури. Десетте хилядолетия са направили острова съкровищница на удивителни паметници и събития. Руините на античните градове, обвеяните в романтика средновековни замъци на кръстоносците, християнските храмове, езическите театри и византийските мостове, всичко това представлява един уникален музей на открито, който свидетелства за развитието на цивилизацията.

Великолепно развитата туристическа индустрия Ви предлага не само богато разнообразие на комфортни хотели, подходящи за всички вкусове и предпочитания, но и изобилие от възможности за прекарване на свободното време. Тук можете да се занимаете с алпинизъм, зимни видове спорт, велосипедни походи по планински пътища, тенис, голф, езда, плуване, подводно гмуркане, водни ски, сърфинг, яхт турове, лов, риболов, делтапланеризъм – всичко това можете да опитате по време на престоя си.

Всеки хотел – без значение дали е голям или малък, винаги се стреми да удиви и привлече клиентите с нещо характерно само за него. Било то изкуствено засадена великолепна градина с езеро, където доброволно е дошло да живее семейство пеликани, или пък занаятчийска работилница, където ще Ви предложат да усвоите някакъв старинен занаят, или просто стаи с директен излаз на красив плаж с уникална гледка.

Кипър е остров – приказка, островът на чудесата, който обединява снега и зимата във високите планини на Тродос с топлото слънчево сияние, пясъчните плажове и кристално чистите морски води.   

Това е и един от най-романтичните острови на света. Островът на Афродита, богинята на любовта и красотата. Това е остров на древните легенди, историческите и свещените места….островът на традицията, религията и семейството, винаги сияещото слънце, наситените с плодови сокове долини. Това е особен остров, това е Кипър!

 

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах