Франция

Франция Ви очаква през цялата година!

Пролетта – това е специалното време на годината във Франция. На всякъде цари романтика и очакване на чудото.

Лятото – курортите на Лазурния бряг, където всеки може да усети цялото очарование на крайбрежието.

Есента – идеалното време за пътешествия. Празникът на младото вино “божоле нуво” се празнува в третия четвъртък на ноември, а тържественото запалване на коледните свещи е на 28-ми ноември в Париж.

Зимата – Коледа във Франция – едно уникално преживяване съчетано със зимните разпродажби, цирковия фестивал в Монте Карло, зимния карнавал в Ница и фестивала на лимоните в Ментон.

Географско положение: Франция граничи с Испания, Андора, Белгия, Германия, Италия, Швейцария и Люксембург. Страната се дели на департаменти, обединени в региони.

Магазини: Магазините са отворени всеки ден, освен неделя от 10:00 до 19:00 часа.

Телефони: най-евтиния вариант за телефонни разговори са телефонните автомати по улиците, от които се говори с телефонна карта. Картите се купуват в кафенетата, будките за цигари и касите на метрото.

Бакшиши: ако в сметката Ви не е указано service compris, то е прието да оставите като бакшиш 10% върху сметката. Същата сума се оставя и при ползване на такси. Носачите в хотелите обикновено получават по 1 евро на багаж. 1-2 евро е прието да се оставя и на камериерките.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах