Чехия

Курорти в Чехия

Богатство от впечатления

Не всяка държава може да се похвали с такова разнообразие на възможности за туризъм, подходящи за всеки вкус и всеки джоб. Тук всеки може да намери нещо за себе си. Величествените катедрали, старинните площади и готическите замъци, с които е пълна страната привличат любителите на историята, а столицата Прага, не случайно, се счита за един от най-красивите градове в света. “Градът на стоте кули” както наричат столицата, е един от най-големите музеи на открито, съхраняващ в себе си образци на архитектурните стилове: романтизъм, барок, кубизъм и модернизъм. Удивителното съчетаване на тези стилове по улиците на Прага, придава на града удивителен чар.

История

Чехия е страна с изключително богата история. На нейната територия са съхранени повече от две хиляди замъци, манастири и крепости под егидата на ЮНЕСКО, повече от хиляда исторически градове с уникални паметници на архитектурата, в които са събрани уникални колекции от картини, древни ръкописи, мебели, кристал и много други.

Култура

Чехия е страна, която целогодишно привлича хиляди туристи със своя богат и разнообразен културен живот. Световно известни са както чешките театри и фестивали, най-яркия от които безспорно е фестивалът за класическа музика “Пражка Пролет”, така и многобройните концерти на световноизвестни музиканти от поп и рок музиката, които ежегодно изнасят в Прага грандиозни концерти.

Бира

Чехия е страна със забележителни традиции в областта на производството на бира. В цял свят са известни марките бира като Пилзен, Будвайзер, Старопрамен и др. Освен, че ще имате възможност да посетите някоя от хилядите чешки бирарии и да усетите неповторимата атмосфера, ще можете и да наблюдавате демонстрации на производство на бира, които винаги са много атрактивни за туристите. Посещенията на традиционна чешка бирария се включват задължително в туристическите програми в Чехия.

Храна

Освен със световно известното си производство на бира, Чехия се слави още и с гастрономическите си традиции, както и със сериозни постижения в областта на винопроизводството. Само в Прага има повече от 2000 ресторанта, които предлагат разнообразни кулинарни изкушения, подходящи за всеки вкус.

Спа курорти

Освен красивата си столица, страната може да се похвали и с множество минерални извори, около които са се развили повече от 30 спа курорти с многогодишна история и опит, които предлагат както отдих на желаещите да се откъснат от ежедневния стрес, така и лечебни процедури с качество на световно ниво и изключително атрактивни и конкурентни цени.

Шопинг

Големите търговски центрове, както и малките магазинчета в чешката столица са чудесна възможност за покупки както на маркови стоки, така и на традиционните чешко стъкло и кристал. Стария град на Прага е обсипан с безброй магазинчета за сувенири. По време на коледните празници, търговските центрове предлагат сериозни отстъпки.

Транспорт

До Прага има ежедневни полети както с Чешките авиолинии, така и с Авиокомпания България Еър, а от скоро и с нискобюджетните авиокомпании. Полетът е с продължителност час и 45 минути.

Време

Разликата с българското време е -1 час.

Климат

Умерено континентален, средна температура през зимата е -5 градуса, а през лятото около 20 градуса.

Валута

Чешка крона. 1 евро = 25 чешки крони.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах