Бразилия

Курорти в Бразилия

Обща информация: Граница на север с Венецуела, Гвияна, Суринам, Френска Гвияна и Атлантическия океан, с който граничи и на изток, на юг с Уругвай и на запад с Аржентина, Боливия, Перу и Колумбия. Най-дългата граница е с Атлантическия океан. Бразилия е 5-тата по големина държава в света и заема почти половината от територията на Южна Америка. Състои се от 26 Федерални Щата и столицата Бразилия. Страната се състои на 60% от планински плата и 40% равнини. На юг, при триъгълника Бразилия, Аржентина, Парагвай, сред джунглата се намира водопада Iguasu. Платото Гвияна северно от Амазонка се състои частично от гъсти гори, частично от каменна пустиня. Между Амазонка и реките на Север е разположен Федералния Щат Мато Гросо, огромната планинска равнина на Бразилия. Планините на Югоизток, Сиера ди Мантикиера, достигат до височи. от 2 800 м. По-ниските планини, например в Рио де Жанейро, създават бариера на Атлантическия бряг, която е накъсана от редица лагуни. Най-гъсто население са Федералните Щати Минас Жераис (на Юг), Сао Паоло, Рио де Жанейро и Парана.

Столица: Бразилия.

Послство на Република България:

BRASIL, BRASILIA D.F. 70 432
Embaixada da Republica da Bulgaria
Sen-Avenida das Nacoes Quadra 801, lote 08
Brasilia D.F., CEP 70432-900
Tel: (0055 61) 223-6193; 225 3243; 223 9849; 322 3321
Fax: (0055 61) 323-3285

Площ: 8,547,403 кв.км.

Брой население: 184,954,024 милиона жители.

Държавна форма: Федерална Република.

Език: Национален език – португалски, запазени са редица индиански езици, във всички големи градове и курорти се говори английски, на много места и испански.

Религия: 80 %  - романо-католици.

Визови и митнически разпоредби: От 12 октомври 2005 г. влезе в сила Споразумението между правителството на Република България и правителството на Федеративна република Бразилия за частична отмяна на изискванията за визи. Българските граждани, притежатели на валидни обикновени паспорти, могат да влизат, да преминават транзит или да пребивават на територията на Федеративна република Бразилия без визи за срок до 90 дни, който може да бъде продължен до 180 дни за една година от деня на първото влизане. Паспорт с валидност най-малко 6 месеца от датата на влизане, самолетен билет за завръщане и финансови средства за пребиваване. В самолета се дава входен формуляр, който попълвате и представяте на КПП. Съхранявайте внимателно този формуляр, защото трябва отново да го представите при напускане на страната. Безмитно можете да внесете 600 цигари; 2 литра концентриран алкохол; 3 литра вино; 280 милилитра парфюм; 700 милилитра тоалетна вода. Хранителни стоки от растителни семена се конфискуват. На заминаване се конфискуват сувенири произведени от защитени животни – папагалови пера, броня на костенурка, крокодилска кожа. При опит за нелегално изнасяне глобите са много високи.

Часови пояс: Обхваща 4 часови пояса – първата зона обхваща океанските острови с - 2 часа по Гринуич, втората зона /или официалното бразилско време/ обхваща района на столицата Бразилия и щатите Минас Жераис, Гояс, Токантинас и всички такива граничещи с Атлантическия океан с - 3 часа разлика по Гринуич, третия часови пояс обхваща щатите Мато Гросо до Сул, Мато Гросо, Рорайма, Родония, западната част на щата Пара и източната част на щата Амазона с - 4 часа по Гринуич, четвъртия пояс с - 5 часа по Гринуич обхваща югозападната част на Амазона и щата Акре.

Климат: Поради изключително големите размери на страната климата между север и юг, вътрешността на страната и крайбрежието е изключително различен. На север целогодишно има голяма влажност на въздуха, а температурите и денем и нощем са между 25-35 градуса. От м. Юни до м. Октомври е сухия период. В североизточната част от м. Декември до м. Март има дълготрайни валежи, на юг годишните времена са по-силно изразени. За разлика от северната част във вътрешността на страната рядко падат валежи. Само в планините на Минас Жераис и далечния юг понякога температурите падат около 0 градуса. Дъждовния период на север е от м. Януари до м. Април, в района на Рио/ Сао Паоло от м. Ноември до м. Март.

 

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах