ИСПАНИЯ - КОСТА БРАВА

Испания, София - Барселона - София
Ако все още не сте били в Испания - време е да го направите. Няма как да не се влюбите в атмосферата и усещането за свобода. Чудесна възможност да посетите тази прекрасна страна на изключително ниска цена.
 • Програма
 • Обща информация за Испания
 • Полезно е да знаете
1 ден - Отпътуване

Отпътуване

Сборен пункт два часа преди полета (в зависимост от датата) на Терминал 2 на летище София. Полет София - Барселона с АК "Bulgaria Air". Посрещане на летище Барселона и трансфер до избрания хотел. Свободно време. Вечеря и нощувка.


2 ден - Обзорна екскурзия на Барселона

Обзорна екскурзия на Барселона

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия "Монументална Барселона" (36 евро за възрастен и 20 евро за дете до 12 год.). По време на тази екскурзия вие ще видите уникалните творения на Антонио Гауди, такива като катедралата Саграда Фамилия и парк Гуел, ще се разходите по Рамбла, готическия квартал и ще получите страхотните впечатления. Никой не е можел да предположи, че изграждането на Саграда Фамилия ще отнеме почти век. Храмът е изпълнен от готически базилики, имащи формата на латински кръст. На всяка от величествените фасади има по четири кули с височина повече от сто метра. Паркът Геул е най-жизнерадосното произведение на Гауди. Всичко в него се рее – и пътечките и мостчетата, и дори пейките изработени от керамична мозайка. На две преки от тук се намира площад Рамбла пълен с блестящи магазинчета, сувенирни дюкянчета, барове и кафенета, които очакват своите посетители по всяко време от денонощието. Вечеря. Нощувка.


3 ден - Порт Авентура

Порт Авентура

Закуска. По желание посещение на един от най-големите атракционни паркове в целия свят Порт Авентура. Това е една от най-посещаваните туристически забележителности в Испания. Територията му е разделена на 5 части – Средиземноморие, Полинезия, Мексико, Китай и Дивия Запад. Атракциите са изключително вълнуващи, без значение на каква възраст сте. А пък ако случайно те не могат да Ви развълнуват, със сигурност ще оцените прекрасните ресторанти и барове във всяка една от страните през които минавате. Не е за пропускане и факта, че тук се продават едни от най-прекрасните сувенири в цяла Испания. Непосредствено до Порт Авентура е и водния парк Коста Карибе. Подарете си един уникален ден тук. Ще запомните това място и със сигурност ще поискате да се върнете отново (63 евро на възрастен и 53 евро за дете до 12 год.). Вечеря. Нощувка.


4 ден - Манастира Монсерат

Манастира Монсерат

Закуска. По желание екскурзия до манастира Монсерат. Екскурзията започва след закуска и се състои от две части. В началото се посещава удивителната и загадъчна планина Монсерат. В резултат на хилядолетно изветряне, варовиковите скали са придобили най-причудливи форми. Между върховете е разположен манастира Монсерат. Бенедиктинския манастир е основан през 880 г. в чест на чудотворната статуя на Дева Мария, която съгласно легендата е намерена близо до една от многобройните пещери и е черна на цвят. Дева Мария се счита за покровителка на Каталуния. Поради тъмния цвят я наричат “La Moreneta”. След посещението на манастира има време за приятна разходка в красивата планина /допълнително се заплаща – 62 евро за възрастен и 41 евро за дете до 12 год., включен обяд/. Вечеря. Нощувка.


5 ден - Ла Сиеста

Ла Сиеста

Закуска. По желание екскурзия „Рицарски турнир”. Искате ли за кратко да се пренесете в епохата на Средновековието? Да се почувствате като знатен кабайер или като прекрасна дама на странстващ рицар? Вие ще посетите средновековен замък и ще се насладите на уникално зрелище с истински рицарски борби и атрактивна конна езда пресъздадени по великолепен и автентичен начин. Ще опитате средновековна кухня в древни съдове, а след шоуто ще се позабавлявате под звуците на горещо фламенко в компанията на талантливи местни танцьори /допълнително се заплаща 56 евро на възрастен и 29 евро за дете до 12 год., с включена вечеря/.


6 ден - Музея на Салвадор Дали и Замъка Гала

Музея на Салвадор Дали и Замъка Гала

Закуска. По желание екскурзия „Света на Салвадор Дали”. Потопете се в света на сюрреализма. Сюрреализма – това са Гала и Дали. Запознанството ни с творчеството на великия майстор Дали ще започне с посещението на театъра-музей в град Фигерас. В музея са събрани произведения на изкуството, скулптури, ювелирни изделия и рисунки на Дали, а така също и негова частна колекция с работи на други известни художници. Замъкът на Гала се намира в град Пубол. Старинен замък, характерен с монашеска простота с отенки на сюрреализъм, лични вещи, книги и картини. Начало на екскурзията след закуска, връщане в хотелите – преди вечеря /допълнително се заплаща - 50 евро за възрастен и 30 евро за дете до 12 г./. Вечеря. Нощувка.


7 ден - Монументална Барселона

Монументална Барселона

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Барселона /Фонтаните + Аквариума/ - 46 евро на възрастен и 25 евро на дете до 12 год. Аквариумът в Барселона е един от най-големите в света. Има 35 раздела и повече от 11 000 обитатели от 450 вида. Разделен е на няколко тематични зони – Средиземно море, Червено море, Антарктика и др. Тук е мястото където морския свят ще Ви се разкрие в цялата си прелест и разнообразие. Порадвайте се на поклащащите се пингвини, потръпнете от озъбените акули. Фонтаните пред Националния музей на изкуствата на Каталуния са другата барселонска гордост. Освен на тях може да се полюбувате и на разкриващата се гледка към града.


8 ден - Отпътуване

Отпътуване

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Багажът може да бъде оставен в стаята за съхранение на багаж на хотела. Свободно време до трансфера до летището за полета на авиокомпания "Bulgaria Air" Барселона - София.


Пакетните цени включват:
 • самолетен билет София – Барселона - София с директен полет на авиокомпания "Bulgaria Air"
 • пътнически и летищни такси (в размер на 114 евро на човек към 12.01.2016); възможни са изменения към момента на издаване на билета, което ще промени цената на туристическия пакет с размера на евентуалното изменение
 • 7 нощувки в избрания хотел на съответната база хранене
 • трансфери летище - хотел - летище
 • · медицинска застраховка с покритие 10000 Euro /с Assistance/
Пакетните цени не включват:
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г. 5 евро за 8 дни; за лица от 75 до 80 г. 14 евро за 8 дни.
 • екскурзии по желание /закупуват се на място след пристигане/*
 • туристическа такса в размер на 1 евро на човек на ден /за хотел 4*/, 0,50 евро на човек на ден /за хотел 3*/ и 2,50 евро на човек на ден /за хотел 5*/, която се заплаща директно към хотела от самите туристи

Разписание на полетите на 03.05, 06.09 и 20.09 в местни времена:
вторник: София /Терминал 2/ - Барселона 14:40 - 16:40 
вторник: Барселона - София /Терминал 2/ 17:30 - 21:20

Разписание на полетите на 21.05 и 18.06 в местни времена:
събота: София /Терминал 2/ - Барселона 18:40 - 20:40 
събота: Барселона - София /Терминал 2/ 21:30 - 01:20 /на следващия ден/

Часовата разлика между България и Испания е -1 час.

Екскурзионна програма /тези допълнителни екскурзии са по желание и се закупуват на място след пристигане в Испания/:
- Светът на Салвадор Дали - 50 евро на възрастен / 30 евро на дете до 12 год.
- Жирона и Музея на Салвадор Дали – 44 евро на възрастен / 27 евро на дете до 12 год.
- Монументална Барселона + Испанско село – 36 евро на възрастен / 20 евро на дете до 12 год.
- Барселона - Аквариума и Фонтаните - 46 евро на възрастен / 25 евро на дете до 12 год.
- Манастира Монсерат + посещение на винарна /без обяд/ - 50 евро на възрастен / 28 евро на дете до 12 год.
- Манастира Монсерат + посещение на винарна /с включен обяд/ - 62 евро на възрастен / 41 евро на дете до 12 год.
- Шоу "Рицарски турнир" с вечеря - 56 евро на възрастен / 29 евро на дете до 12 год.
- атракционен парк "Порт Авентура" - 63 евро на възрастен / 53 евро на дете до 12 год.

заб. Това са само част от най-популярните екскурзии, които се предлагат. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на транспортните разходи или в цени на входни такси и др.
 

Условия за записване и анулации:

1. Плащания:
- авансово плащане от 200 евро/400 лева на човек при записване
- пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 21 дни преди датата на пътуване /с изключение на резервациите по промоция за ранни записвания, за които пълното плащане задължително трябва да е според условията в съответната промоция/


2. Анулационни срокове:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 32 дни преди датата на пътуването. След този период са валидни следните неустойки при анулация на пътуването от страна на потребителя:
- от 31 дни до 21 дни преди датата на пътуването – 200 евро;
- от 21 дни до 15 дни преди датата на пътуването – 70% от общата цена на пътуването;
- от 14 дни до 0 дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на пътуването /възможна е смяна на име до 10 дни преди датата на отпътуване/


За това да посетите Испания винаги има много причини: топлото слънце и ласкавото море, живописното съчетание на яркосиньо небе и златисти плажове, зашеметяващите атракциони в парка “Порт Авентура”, многобройните исторически забележителности, намиращи се във всеки испански град, уникалните кухня и гостоприемство на испанския народ и много, много други. Просто трябва да дойдете в Испания. Всеки уважаващ себе си турист трябва поне веднъж в живота си да посети родината на Кармен и тореадорите, да затаи дъх пред катедралата Саграда Фамилия, едно от великите творения на Гауди, да разгледа музея Прадо и дома на Ел Греко, да послуша испанска класическа китара, да се наслади на огненото фламенко. Изниква само един въпрос: коя точно част на Испания да посетим и какъв маршрут да изберем? Отговорът обаче на този въпрос никак не е лесен, тъй като в Испания безинтересни и грозни градове, както и скучни курорти, просто няма. И все пак да изберете дестинация ще Ви се наложи, за което бихме имали удоволствието да Ви помогнем. Разбира се всичко зависи от Вашите желания. Ако искате просто да се повъргаляте на плажа, а вечер да се потопите в зашеметяващ нощен живот, Ви препоръчваме някои от курортите Коста Дорада, Коста Брава или Коста дел Сол. В последните години българските туристи харесват много и световно известните курорти Майорка и Ибиса, които изкушават туристите с безкрайните си пясъчни плажове и са любимо място за отдих на много знаменитости от цял свят и милиони туристи. Канарските острови също са част от Испания. Остров Тенерифе, наричан “островът на вечната пролет” е предпочитан курорт целогодишно, тъй като там можете да се къпете в океана през всички сезони на годината.

Испания е страна, която никога не спира да удивява своите посетители. Дори и да сте били тук много пъти, винаги има какво ново да видите и какво да Ви изненада. Именно по тази причина вече много години Испания е най-посещаваната от туристи страна в света.

Хотелите в испанските курорти: хотелите в Испания са разположени в курортните центрове и обикновено са заобиколени от множество ресторанти, барове и магазини. Те нямат собствени плажове, тъй като в Испания плажовете са обществени и практически можете да отидете на плаж където пожелаете. Входовете на плажовете са безплатни, заплащат се само чадърите и шезлонгите, ако ползвате такива. По крайбрежията Коста Брава и Коста Дорада преобладават 3* хотели. Тези зони се считат за по икономични. На островите Майорка и Ибиса нивото на хотелите е малко по-високо и са по-застъпени хотелите от по-високите категории 4* и 5*. Коста дел Сол и Тенерифе се считат за по-луксозни и по-скъпи курорти, което не пречи и в тях да има чудесни 3* хотелчета с изключително атрактивни цени.

Условия в стаите:  в болшинството 3* испански хотели (с изключение на най-евтините) има климатик, телевизор със сателит и сейфове. Смяната на бельото е минимум 2 пъти в седмицата, кърпите се сменят всеки ден. Мини – бар и сешоар са екстри характерни за по-високо категориините хотели, но можете да ги намерите и в много 3*. Нивото на обслужване по правило е много добро и туристите рядко се оплакват след настаняване в испански хотел.

Хранене: в повечето хотели, независимо от категорията, храненето е на шведска маса с богат избор на ястия от местната и интернационална кухня. Напитките – алкохолни и безалкохолни се заплащат допълнително.

Испанската Кухня: несъмнено се явява една от забележителностите в Испания, макар, че е много трудно да се твърди, че има една единна испанска кухня. Богата и разнообразна, във всяка испанска провинция тя има свои особености. Знаменитите испански tapas – са нещо с което можете вкусно да закусите, представляват малки кифлички с уникален вкус. Невъзможно е да се ограничите само с една. На огромна популярност се радват знаменитите испански колбаси: fuet, chorizo и jamon, както и tortilla – омлет с картофи. Известни са още и ястията от ориз, който служи както за гарнитура, така и като основа на знаменитата испанска паеля. Най-добре ще Ви я приготвят в Андалусия, в различни съчетания с месо, риба, ориз, картофи, фасул, моркови и разбира се морски дарове. Към всичко това трябва да прибавим и гаспачото – студена доматена супа, кралските скариди на въглища, андалуската салата – картофи с портокали и лук и много други характерни само за тази провинция блюда. На Балеарските острови се хапват плодове, риба, ястия от свинско месо и т.н. Виното е неотменна част от испанската кухня. Преди всичко това е разбира се виното от Риоха.

Получаване на документи: след окончателното заплащане на Вашето пътуване, Вие ще получите всички необходими документи – самолетни билети, ваучери за хотела и медицински застраховки. Документите си можете да получите също така и от нашите представители на летището, които ще бъдат там в деня и часа на Вашето отпътуване. На летището в Испания ще Ви посрещнат представители на местната туристическа агенция, които ще Ви направят трансфер до хотела и ще Ви настанят в него. Те ще бъдат на Ваше разположение през целия Ви престой, ще Ви дадат обстойна информация за страната, хотела и допълнителните екскурзии, които можете да посетите. Към представителите на приемащата агенция можете да се обръщате и при възникването на евентуални проблеми, по време на Вашето пребиваване в страната.

Език: официалния език е испански (кастилски), като някои от автономните области говорят на свои национални езици.

Валута: Евро. Можете да обмените валута в банките, обменните пунктове, туристическите бюра и хотелите.

Време: един час назад от българското време. На Канарските острови разликата е два часа.

Продължителност на полетите: София – Барселона – 3 часа, София – Палма де Майорка – 3 часа, София – Мадрид – 3,5 часа, София – Тенерифе – 7 часа.

Коли под наем: за наемането на кола в Испания е необходим задграничен паспорт или лична карта, както и наличието на международно свидетелство за правоуправление. Цената на ден варира между 25 и 150 евро в зависимост от марката на колата и срока, за който тя се наема.

Ресторанти, барове и кафенета: стандартното работно време е за закуска 08:00 – 10:00 часа, за обяд 13:00 – 15:30 часа, вечеря 20:30 – 23:00 часа. В курортните центрове, по време на туристическия сезон, болшинството ресторанти и барове са отворени и нощно време. Стойността на обяд в ресторант, на човек е от порядъка на 20-30 евро, като зависи от броя и вида на поръчаните ястия.

Магазини: повечето търговски центрове работят всеки ден, освен в неделя от 09:00 до 13:00 часа и от 16:00 до 20:00 часа. В събота – само до 13:00 часа. Големите магазини и супермаркети, обикновено работят без обедното прекъсване (така наречената сиеста), като някои са отворени дори и в неделя.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах