Остров Скопелос се завръща с нови атракции през 2021 г.

20 Декември 2020
Остров Скопелос се завръща с нови атракции през 2021 г.
Лято 2021 се очертава доста по-добро за гръцкия туризъм, от изминалото 2020. Веднага след обнадеждаващите новини за ваксините, ранните записвания се засилиха. А свободните места в хотелите, започнаха рязко да намаляват. Основните дестинации в страната са в очакване на любимите туристи и се подготвят удърно, за "избухване".

Скопелос, островът, добил световна популярност като снимачна площадка на мюзикъла “Мама мия”, планира нови атракции, с които да посрещне посетителите си след нормализиране на обстановката покрай пандемията, съобщава гръцката информационна агенция АНА.

В началото на 2021 г. започва мащабен проект, в рамките на който ще бъдат реновирани и изградени нови пешеходни и веломаршрути, които ще пресичат целия остров.

Около 100 км екопътеки ще бъдат маркирани и обновени. Те свързват села, манастири и църкви (на острова има над 300 църкви и параклиси), изгледни площадки, гори и крайбрежни пътеки, минаващи през защитени по НАТУРА 2000 зони. По екопътеките туристите ще могат да видят както някои от най-популярните забележителности на острова, така и по-непознати атракции.

Отделно е планирано изграждането на четири изцяло нови маршрута за маунтийн байк, като специално са предвидени трасета за хора без опит в този спорт. Скопелос вече е популярен сред почитателите на планинското колоездене, които са привлечени от пресечния терен и многобройните културни и природни забележителности по трасетата за спускане.

Очаква се работата по обновяването на старите пътеки и изграждането на новите маршрути да приключи в края на пролетта на 2021 г., за да може туристите, които островът очаква от началото на лятото, да се възползват от новите възможности за опознаване на Скопелос.
Архив новини
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах