На почивка в Гърция през лятото - БЕЗ сертификат за ваксиниране

15 Януари 2021
На почивка в Гърция през лятото - БЕЗ сертификат за ваксиниране

За почивка в Гърция това лято НЯМА да се изисква сертификат за ваксиниране.
 

Туристите ще се тестват на границата с бързи тестове преди влизане в страната.
 

Гърция НЯМА да изисква сертификат за ваксинация, като задължително условие за влизане на туристи“, заяви пред медиите министърът на туризма Харис Теохарис. Желаещите да влязат в Гърция, които не са ваксинирани, ще се тестват на границата с бързи тестове. А тези, които са ваксинирани ще влизат свободно, уточни министър Теохарис.
 

В гръцкия туристически бранш има оптимизъм, че настоящата година ще е много по-добра от миналата. От Туристическата камара съобщават, че все още ранните записвания за сезона, не са на нивата от миналата година по това време, но след появата на ваксините, интересът силно се е засилил. Въпреки, че  туристите се въздържат от резервиране на почивки месеци предварително, има много резервации прехвърлени от Лято 2020 и това повишава значително заетостта на най-добрите хотели.
 

Правителството в Атина съобщи, че финансира с 25 милиона евро рекламна туристическа кампания, като прави опит да привлече повече туристи този сезон с добра епидемиологична обстановка в страната.

Архив новини
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах