За първи път фериботи от Солун за Спорадските острови

22 Април 2021
За първи път фериботи от Солун за Спорадските острови
Нова фериботна линия ще се движи три пъти седмично от Солун до Спорадските острови. Първите фериботи ще потеглят на 1 юни, а сезонът на трасето ще е до 15 септември.

Спорадите са група от 24 острова, от които четири имат постоянни жители - Алонисос, Скиатос, Скопелос и Скирос.
От изявления на властите стана ясно още, че се планира и пускането на маршрут от Солун до островите в област Северен Егей, която включва островите Лесбос, Хиос, Псара, Лемнос, Самос и още няколко по-малки острова.

Междувременно станаха ясни и новите правила за пътуване с фериботи, с които ще стартира сезонът в Гърция. Гръцкият министър на корабоплаването Янис Плакиотакис обяви, че като начало фериботите с кабини ще се движат с 55% капацитет, а тези без кабини - с 50% капацитет. За да бъдат допуснати на борда, пътниците ше трябва да представят дигитален зелен сертификат или резултат от бърз тест, включително и такъв, пригоден за домашна употреба. Правилата за плаване ще се променят в зависимост от епидемичната обстановка, допълни още министърът.
Архив новини
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах