Гърция премахва и PLF формуляра от 15 март

03 Март 2022
Гърция премахва и PLF формуляра от 15 март

Гърция премахва изискването от международните пътници да попълват подробен формуляр за пътници известен като PLF, въведен като част от мерките за ограничаване на разпространението на коронавирус, тъй като пандемията намалява в страната и преди тазгодишния туристически сезон.

Мярката ще влезе в сила от 15 март, каза министърът на туризма Василис Кикилиас в изявление в четвъртък, като добави, че решението е взето след препоръка на експертната група, съветваща правителството относно пандемията.

Формулярът за локализиране на пътници (PLF) трябваше да бъде попълнен онлайн най-малко 48 часа преди влизане в страната и да включва информация като страната, от която са дошли и адреса на престоя им по време на ваканцията, както и продължителността на предишния престой в други държави.

„Премахването на PLF опростява процеса на влизане за пътниците, като измества акцента върху сертификатите за ваксинация“, каза Кикилиас. Освен това приемането на нови здравни протоколи за туристическите компании поставя Гърция пред конкуренцията. За пореден път сме готови да посрещнем гостите си безопасно.”

Панелът също така препоръча увеличаване на капацитета на туристическите автобуси от 85% на 100% от 5 март, като останалите защитни мерки – естествена вентилация, използване на маски – да останат на място. PLF беше въведен през лятото на 2020 г. като начин да се предотврати разпространението на Covid-19 и да се даде възможност за проследяване на контакти за туристи, които са дали положителен тест по време на почивки.

Архив новини
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах