Гърция - вече без PCR тестове за деца до 10 ненавършени години

13 Август 2020
Гърция - вече без PCR тестове за деца до 10 ненавършени години
Всички пътуващи до Гърция, независимо от националността и начина на влизане в страната, имат задължението да попълнят електронния формуляр PLF (Формуляр за търсене на пътници) на електронния адрес https://travel.gov.gr , като въведат своите данни за контакт в Гърция, не по-късно от 24 часа преди пристигането им. Пътуващите, които нямат форма на PLF, не могат да влязат на гръцка територия.

В допълнение, всички пътници (включително гърци) трябва да имат отрицателен резултат от молекулярния тест (виж RT-PCR тест за орален или назофарингеален маз) за COVID-19. Това задължение е в сила за влизане в Гърция от България, по въздух, докато трябва да се прилага от 00:01 на 17 август 2020 г. за всички сухопътни прелези от Промахонас до 23.08.20. PCR тестът трябва да бъде извършен до 72 часа преди пристигането на границата. Само тези, които показват отрицателни резултати, ще могат да влязат в Гърция.

Резултатите трябва да бъдат на английски и трябва да съдържат името и номера на паспорта на пътника.

Много важно: за непълнолетни под 10 години отрицателен резултат от молекулярния тест не се изисква (RT-PCR лабораторен тест за ортофарингеален или назофарингеален маз).

Списъкът с референтни лаборатории за извършване на RT-PCR тест в България е достъпен на уебсайта на Министерството на външните работи на България ".
Архив новини
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах