Без тестове и карантини при пътуване до Турция

01 Септември 2020
Без тестове и карантини при пътуване до Турция
Най-после пристигна и дългоочакваната новина – без тестове и карантина при пътуване до Турция. Министърът на здравеопазването издаде заповед съгласно която, считано от 01.09.20, лицата, които пристигат в България от Турция се допускат на територията на страната без да е необходимо да представят документ, показващ отрицателен резултат от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19. Директорът на съответната регионална здравна инспекция отменя със заповед издадените предписания за поставяне под карантина на лица, пристигнали в България от Турция в периода от 20.08.2020 до 31.08.2020 г.
Тук важните моменти са няколко: турската държава покани българските туристи още в края на месец Юни, като не изискваше нито отрицателен тест, нито поставяне под карантина, при влизане в Турция. Т.е. българите можеха да почиват в Турция безпроблемно и да ползват платените от тях, в течение на месеци милиони евро. В същото време обаче, българската държава, абсолютно нелогично, изискваше първо карантина, а след 15.07 отрицателен PCR тест, при пътуване до Турция и завръщане в България. Това беше много странно изискване, предвид, че по същото време, безпроблемно /без тестове и карантини/ в България влизаха хора от Украйна например, която е с два пъти по-малко население от Турция и с два пъти повече заразени. И за най-незапознатите беше ясно, че това са поредните жалки опити, хората да почиват на българското море, като по този начин много хора загубиха сериозни суми, платени от тях в периода на ранните записвания. Слава богу на тази несправедливост се слага край и вече всички желаещи могат да пътуват безпроблемно до любимата си дестинация.
Архив новини
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах