Вашата оценка

ИТАЛИЯ - РИМИНИ, Хотел Sunset

***
Приятен хотел, чудесно позициониран в сърцето на социалния и нощен живот на Римини. Любезен и отзивчив персонал, комфортни и удобни стаи, истинска италианска храна, незабравима средиземноморска ваканция.
Free Wi-Fi
Пясъчен плаж


  • Програма
  • Обща информация за Италия
  • Полезно е да знаете
Местоположение: на 4 км. от летището, в района на Римини Чентро, на 2,5 км. от ЖП гара, на 100 м. от плажа Marina Centro.
В хотела: ресторант, лоби бар, коктейл бар, тераса, малък уелнес център, паркинг, безплатен Wi Fi интернет, конферентна зала (40 места).
В стаята: баня с душ, сешоар, тоалетни принадлежности, климатик, телевизор, телефон, сейф, мини бар, Wi Fi интернет, балкон.  
Спорт и забавления: сауна (платено), джакузи (платено), фитнес, велосипеди.
За децата: стая за игра.
Хранене: закуска и вечеря. Закуската е на бюфет – тип континентална (примерно меню: плодов сок, топли напитки, сладкиши, хляб, кроасан с масло, конфитюр, сирене, шунка, кисело мляко, зърнени храни). Вечерята е на 3-степенно меню – салати и предястие на бюфет и на самообслужване; основно ястие по избор между два вида и със сервиране; десерт по избор от десертите за деня и със сервиране; напитки – ½ вода и ¼ вино по време на вечерите.
Плаж: пясъчен, на 100 метра. Чадъри и шезлонги на плажа – 10 евро на ден за 2 шезлонга и чадър. Хотелът не предоставя плажни кърпи.

Италия – вълшебната приказка, страна-музей под открито небе. 65% от световното културно наследство се намира именно тук. Ежегодно страната се посещава от милиони туристи от целия свят. Съчетанието на почивка в морските курорти на Италия с изключително интересните екскурзионни програми, прекрасната италианска кухня, магазините на световните модни марки и знаменитите дискотеки, правят тази страна една от най-предпочитаните за българските туристи в последните години. Вече няколко години екипът на нашата фирма успешно работи по това направление, като постоянно разширяваме асортимента на нашите предложения, както и качеството на продукта, който предлагаме.

Италия е парламентарна република с президентска форма на управление. Страната се дели на 20 региона и 112 провинции. Член е на ЕС от 01.01.1999 година. Столицата е Рим.

Език: държавния език е италиански. В туристическите центрове разбират още английски и френски.

Време: разлика с българското минус 1 час.

Религия: католицизъм с център Ватикана. Официалната религия се изповядва от 99% от вярващите италианци. Да си смените вярата или да напуснете църквата в Италия е практически невъзможно. Тези религиозни принципи в голямата си част се обуславят от тясната връзка с града – държава Ватикана, който се намира на територията на италианската столица Рим, а така също и от многото съглашения между църквата и държавата. Държавата Ватикана се явява религиозната столица на католиците от целия свят. Ватикана има статус на независима държава от 1929 година. Днес Папата в Рим се явява глава на държавата Ватикана, както и глава на Римо католическата църква. Посещавайки дворците на Ватикана, в резиденцията на Папата и разглеждайки съкровищницата с уникални произведения на изкуството, събрани от Католическата църква в катедралата Свети Петър – нейната главна базилика, човек се докосва до хилядолетната история на християнството. Около катедралата Свети Петър в Рим се намират още около 900 църкви и базилики. По-важните от тях са базиликата Сан Джовани ин Латерано, Сан Паоло фуори ле Мура и Санта Мария Маджоре.

Население: около 58 милиона, 94% от тях са италианци. В страната живеят и представители на местните етнически групи (сицилийци, сардинци, тосканци, калабрийци, лигурийци и др.), а така също и немци, французи и албанци. Около 3 милиона италианци живеят извън страната си.

Валута: Евро = 100 евро цента. Валута можете да обменяте в бюрата за обмен на валута, както и в банките. На летищата в Италия, както и в хотелите по правило курса не е достатъчно изгоден. В страната е изключително разпространено плащането с кредитни карти и пътнически чекове.

Банки: банките работят от понеделник до петък от 08:30 до 16:15 часа.

Телефонна връзка: най-добре е да ползвате телефонните автомати, които са разположени практически на всяка улица. Те се ползват с така наречените “карта телефоника”, които се продават в магазините за цигари. Телефонът за справки, за цяла Италия е 100.

Преди пътуването: За да имате възможност да си изберете хотел, който в най-голяма степен да отговаря на Вашия вкус, Ви съветваме да се обърнете към избраната от Вас туристическа агенция възможно най-рано. Непосредствено преди Вашето пътуване ще получите документите, които ще са Ви необходими: самолетни билети, ваучери за хотела и медицински застраховки.

В хотела: Часът за напускане и настаняване в италианските хотели е 12:00. Не е разрешено да внасяте в тях храна и напитки купени от вън, както и да изнасяте храна от ресторантите на хотела. Формите за заплащане на допълнителната консумация и услуги по време на престоя Ви в различните хотели са различни. Някои от хотелите в деня на пристигането Ви издават карта, данните от която за Вашите допълнителни разходи се внасят в компютър и по този начин при напускането Ви, заплащате окончателната сметка. В други след всяка покупка Ви се издава касова бележка, като отново общата сума от всички бележки се плаща при напускане на хотела. Неудобството тук е че трябва да си пазите всички бележки до последния ден на престоя Ви.

Бакшиши: В ресторантите е прието да се оставя около 5% върху сумата, която имате за плащане. На хотелския персонал се дават по 1 – 2 евро за дребни услуги и носене на багаж. Когато ползвате такси, нормално е да закръглите сметката.

-Добре е да знаете, че в повечето райони на Италия не говорят английски, руски, немски или френски езици. Да не можете да се разберете на друг език може да ви се случи на съвсем неочаквани места, включително хотели и ресторанти. Затова ви съветваме да носите със себе си разговорник.

-По време на обедната почивка и богослужения не се разрешава разглеждане на църквите. Също така е забранено влизането в църквите на жени с голи рамена и колена, както и на мъже с къси панталони.

-В Италия все още са приети бакшишите в размер 10% от стойността на услугата, която е предоставена.

-Не забравяйте за знаменитата италианска сиеста. Имайте в предвид, че в следобедните часове до около 16.00 може да не намерите набелязания от вас магазин отворен, или да не попаднете при нужния специалист. Много кафета и ресторанти също почиват между 15.00 и 18.00, затова планирайте обяда си по-рано.

-Магазините, като правило са отворени от 9.00 до 19.00 с голяма обедна почивка (примерно от 13.00 до 6.00ч.). В събота и неделя голяма част от магазините са затворени, въпреки, че в курортните градове магазините работят до късно вечерта и в почивни дни.

-При закупуване на билети за влак, казвайте възрастта на децата си. Ако сте студент кажете и това, тъй като в Италия има добре развита система за намаления при пътуване.

-Ако ви се наложи да вземете такси, не разчитайте, че това ще стане с махане на ръка на улицата – така никой няма да  ви спре. Такситата се взимат от стоянките специално определени за това. Могат да се поръчат и по телефона, но за целта трябва да знаете италиански.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах