Вашата оценка

ДУБАЙ, Хотел Hilton Garden Inn

****
Хотелът е открит през 2015 година и едно от най-новите попълнения към известната верига с гарантирано качество на услугите и обслужването. Стаите са удобни и съвременно обзаведени. Намира се в Дайра, оживен район, известен в възможностите си за бизнес и шопинг.
Free Wi-Fi
Настаняване с 2 деца


  • Програма
  • Обща информация за Дубай
  • Полезно е да знаете
Местоположение: в Дейра, на 10 км. от летището, търговски центрове и забележителности в близост, на 10 мин. пеша от протока Дубай Крийк.
В хотела: ресторант, бар, детско меню, басейн, фитнес, магазини, трансфери, коли под наем, обмяна на валута, пералня, помещение за съхранение на багаж, рум сървиз, бизнес услуги, бизнес център, конферентна зала, Wi Fi интернет (безплатно).
В стаята: вана/душ, сешоар, климатик,  HDTV телевизор със сателитна телевизия, електрическа кана за кафе и чай, мини бар, ютия, сейф, безжичен интернет (безплатно).
За децата: детско меню, наем на детски филми, детски столчета, детски легла.
 

Обща информация: ОАЕ се състои от 9 Емирства - Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Um al-Qawain, Ras al-Khaimah, Fujairah. Те са разположени в североизточната част на Арабския полуостров и граничат на север с Катар и Арабския залив, на изток със залива на Оман и Оман, на запад и юг със Саудитска Арабия. Най-голямото емирство е Абу Даби, останалите Емирства са известни като Северните Щати. Страната е хълмиста и се състои основно от пустиня. Абу Даби е плоско и пясъчно емирство и в рамките на неговата територия се намира оазиса Buraimi, Дубай има дълбок и дълъг около 16 км морски ръкав, който носи на емирството името “Венеция на залива”, Шаржа има морско пристанище в Khor Fakkan на Пиратския бряг, което обхваща Индийския океан, Ras al-Khaimah е четвъртото по големина емирство, Fujairah е едно от трите малки емирства и е разположено на брега Batinah, притежавайки и най-плодородната земя. Ajman и Umm al-Qaiwain са създадени от две малки рибарски селца на брега.

Столица: Абу Даби.

Генерално консулство на Република България

Jumaira Road, Villa №18
P.О.Bох 72535
Tel: (0097 14) 349-28-88; 344-23-07; 344-24-19; 344-24-63; 344-19-98;
Fax: (0097 14) 344-23-41

Площ: 82 880 кв.км, от нея: Abu Dhabi около. 80.000 km², Dubai около 3.900 km², Sharjah около 2.600 km², Ajman около 250 km², Um al-Qawain около 800 km², Ras al-Khaimah около 1.700 km², Fujairah около 1.300 km².

Брой население: 2,446 милиона жители.

Държавна форма: Федерация с особени правомощия на федералното правителство на Обединените арабски Емирства. Възниква от обединението на 6 емирства – Абу Даби, Дубай, Шаржа, Аджаман, Ум-Алм-Кумейн и Фуджейра. Благодарение на богатите нефтени залежи постига бързо икономическа стабилност.

Език: Арабски (официален), английски.

Религия: Мюсюлмани - 96%, християни, индуси и др. – 4%.

Визови и митнически разпоредби: Входяща виза за българи е необходима. Оригиналната виза се дава на летището (тя не се полага в паспорта), но изваждането й трябва да бъде предварително заявено. По време на престоя си трябва да пазите издадената Ви виза, и да я носите навсякъде със себе си. При отпътуване от страната, оригиналната визата се връща на митиническите власти на летището. Задграничния паспорт за пътуване трябва да бъде валиден поне 6 месеца от дата на връщане. Вносът на алкохол е разрешен само за пълнолетни лица, които не са мюсюлмани. Количеството е до 2 литра концентрат и 2 литра вино на лице. От безмитните магазини на летището може да се закупи до 2 000 къса цигари, 400 пури или 2 кг тютюн. Печатни произведения и видео често се проверяват, при наличие на еротично съдържание се конфискуват. Изключително трябва да се внимава с медикаменти – при наличието на наркотични вещества се конфискуват, а може да имате и сериозни последствия като затвор или парична глоба. Няма ограничение за внос и износ на конвертируема валута, суми над 40 000 AED се декларират. Напълно е забранен вноса на огнестрелни оръжия и наркотици. Ако ви хванат дори и с минимално количество наркотици затвора за дълги години ви е сигурен. За малко по-голямо количество можете да получите дори смъртно наказание. Пълна забрана за внос на порнографска литература.

Часови пояс: ОАЕ са 2 часа напред от нашето часово време през зимата и 1 час напред през лятото, тъй като в Емиратите няма преход от зимно към лятно часово време и ще се наложи да сверявате часовника си.

Климат: Сух тропически във вътрешността, много влажен по крайбрежието. Средно 5 дни в  годината вали дъжд предимно през зимните м. Януари и м. Февруари. Благоприятен период за посещение на страната е от м. Октомври до м. Май, когато температурата е между 18 и 30 градуса. Най-горещи са м. Юли и м. Август със средна месечна температура около 38 градуса. Температурата на водата е от средно 20 градуса през зимата до 35 градуса през лятото.

Валута: Дирхам - AED. 1 Дирхам е равен на 100 филса. 1 Euro= 4,74379 AED; 1 USD = 3,6720 AED /последни данни от м. Януари 2009 г./. В обръщение има монети от 1 и 5 Дирхама; 50 и 25 Филса, както и банкноти от 5, 10, 50, 100, 200 и 500 Дирхама. Не навсякъде се приемат щатски долари, а и ще Ви бъде по-изгодно ако плащате в Дирхами. Работната седмица е от събота до четвъртък – петък е официален почивен ден. Банките работят от събота до сряда от 07:00 до 12:00 ч, в четвъртък до 11:00 ч. Приемат се всички кледитни карти като Visa, Mastercard, Diners Club, Anerican Express. Почти навсякъде има банкомати.

Телефонни разговори: Кодът за България е 00359. Ако искате да се обадите у дома набирате след кода на България съответния код на града, като нулата отпред отпада /например за София набирате само 2/ и желания от вас номер. Същото важи и за мобилните телефони. В случай, че искате да изпратите съобщение по мобилен телефон /за абонатите на Мобилтел/ избирането на кода на страната отпада. От България Ви избират само с кода валиден за нашата страна. От телефона на хотела ви препоръчваме да водите кратки разговори. За по-продължителни разговори ви съветваме да използвате телефонните кабини, намиращи се почти във всеки хотел. Информация за необходимите за тях карти можете да получите на рецепцията на хотела.

Шофиране: Българската шофьорска книжка се признава. Задължително е ползването на колан по време на шофиране, както и спазването на ограниченията за скоростта. Глобите за нарушение са високи и неизбежни. Абсолютно е забранена употребата на алкохол при шофиране. Шофирането изисква постоянно внимание. Следва да се спазват знаците и ограниченията на скоростта. Преминаването на червен светофар от водач на МПС може да доведе до сериозни глоби и затвор до 1 месец, ако нарушението е създало опасност за произшествие. В Абу Даби и Дубай за наемане на лека кола е необходима международна шофьорска книжка. За останалите емирства задължително е необходима местна шофьорска книжка. При транспортен инцидент е необходимо да се спазват правилата на емирството, в което е настъпило събитието. В Абу Даби колата не трябва да се мести до пристигане на полицията, даже ако се пречи на движението. В Дубай колата може да се премести само ако причинява затруднения на движението. В другите емирства колата може да бъде преместена, ако инцидента е лек и двете страни в него са се договорили за отговорността по него. Счита се за нарушение напускането преди идването на полицията. Даже незначителни прояви на раздразнение по време на шофиране, като груби жестове, могат да доведат до значителни наказания. Препоръчва се запазване на спокойствие при всички обстоятелства.

Бакшиш: Ако бакшишът не е включен в сметката, можете да оставите 10%, разбира се в случай, че сте доволни от обслужването. И там обслужващият персонал ще се радва на Вашето малко внимание – шофьора на такси, пиколото в хотела, камериерката.

Видеокамери: Декларирането им не е задължително.

Фото: Снимането на военни обекти, пристанища, летища, дворците на Кралското семейство, петролни кладенци е напълно забранено. Нарушението води до високи глоби и затвор. По принцип  местните хора не обичат да бъдат снимани.

Национални особености: В дома на арабина не се влиза с обувки, но ако той влиза преди вас обут, тази забрана отпада. Арабите дълго помният обидата, на отмъщението се гледа като на вид изкуство. Храна и напитки се подават задължително на ръка. Не се препоръчва да подарявате на местните жители спиртни напитки. Не бива да преминавате пред молещ се човек. По време на Рамадана не яжте и не пийте на улицата и на обществени места поне до залез слънце. Рамадан е месеца на мюсюлманския пост и неуважението му може да доведе до глоба. В мюсюлманските страни е нужно да се постигне взаимоуважение с партньора. Срещата започва с ръкостискане, като е задължително да гледате човека в очите. По това време не бива да държите в другата ръка цигара или нещо друго. Гражданите на тази страна не обичат да бързат и да рискуват. Представителите на деловите среди владеят английски прекрасно, на този език е цялата им документация. Престъпления и закононарушения се разглеждат в съда – най-строги са наказанията за разпространяване на наркотици и тези от сексуален характер. Консумацията на алкохол е разрешена само в барове и ресторанти имащи право да предлагат такъв и в хотелските стаи. Употребата на алкохол на други места или нетрезво състояние на улицата може да доведе до сериозни последствия и до депортирането ви от страната. Особено сериозно се следи за това в Шаржа, където в сила е сухия режим. Строго наказуемо е неприлично поведение спрямо местните жени – да ги снимате, да правите неприлични намеци, да жестикулирате неприлично към тях. В такива случаи полицията е безцеремонна. Последствията са глоба и депортация, като глобите са в размер над 16 000 щатски долара. Не по-малко неприемливо е такова поведение и към собствената съпруга или придружителка или друга жена немюсюлманка. Последствията са аналогични. Изхвърлянето на отпадъци на улицата е също наказуемо.

Пазар: Голямото разнообразие на стоки на достъпни цени е една от основните причини, поради които много хора пътуват до Емирствата. Не напразно ги наричат рай за купувача. Либералните търговски закони и ниската престъпност, гарантират процъфтяването на бизнеса в тази страна. Основни търговски центрове са Дубай, Абу Даби, Шаржа, и Аджаман. Златарските изделия тук са на едни от най-ниските цени в света. Други стоки, които можете да намерите на изгодни цени са техника, компютри, електроника. Ежегодният търговски фестивал, който се провежда в Дубай събира хора от цял свят, като по това време градът е невероятно красив. Официалния почивен ден според мюсюлманските традиции е петък, но магазините и търговските центрове работят без почивен ден до 22:00 – 23:00 ч вечер.

Транспорт: По настоящем в Дубай има два вида таксита: Без брояч и такси компания “Dubai Transport”, които имат броячи. В последните тарифите са по 2 Дирхама първоначална такса и по 3 Дирхама на километър. В такситата без брояч трябва да се пазарите за цената предварително, като минималната тарифа е 5 Дирхама. Ако Ви се налага да ползвате транспорт по-често е удачно да си вземете рент-а-кар, като цените им варират от 25$ до 35$ на ден..

Питейна вода: Питейната вода е филтрирана и обезсолена морска вода и не се препоръчва за пиене. Навсякаде се предлага бутилирана минерална вода.

Храна и напитки: Бира, вино, и други алкохолни напитки се сервират единствено в хотелите. В Шаржа е забранена консумацията на алкохол. Студените напитки често разстройват стомаха. Преди всичко през първите дни на вашата почивка избягвайте студените напитки с много лед. В повечето случаи предлаганото кафе по хотелите е еспресо и нес, но по-често нес. Никъде не се предлага свинско месо. Айряна е популярна безалкохолна напитка и се предлага навсякъде.

Облекло: Подберете такова облекло, което да отговаря на температурите по време на вашата ваканция. За посещения и обиколни маршрути вземете удобни обувки в куфара си. Не е прието да се разхождате по улиците с бермуди или къси поли. В дискотеките и нощните заведения е задължително да бъдете с обувки и официално облекло. Жени – не забравяйте, че се намирате в мюсюлманска страна, не е прието въпреки жегите да се разхождате полуголи на улицита и на обществени места. Късите поли, силно изрязаните деколтета определено не са за тази страна.

Здравни съвети: Задължителни имунизации не се предписват. Във всеки хотел има лекар на разположение /в определен график или на повикване/. Болниците отговарят на европейското ниво. Аптеки има почти навсякъде.

Електрически ток: Напрежението е 220-240 V, тройните контакти са изключително разпространени, носенето на адаптер може да ви е само от полза.

Сигурност: Като в повечето мюсюлмански държавни задължително е спазването на законите и обичаите. Съобразявайте се с религиозните, политически и култирни традиции на страната. Обединените Арабски Емирства е една от страните с най-ниско ниво на криминалност. Независиво от това има единични случаи на кражби, особенно в големите търговски центрове. Внимавайте с алкохола – Обединените Арабски Емирства са мюсюлманска страна, където консумацията е почти забранен – в Дубай това е разрешено само в лицензираните заведения, в Шаржа напълно забранено. Нарушаването на тези закони води до високи глоби и затвор. Държавата е ислямска и следва зачитане и уважение на установените религиозни традиции, нрави и обичаи. Има задължителни правила на поведение и обличане, включително и при спортни занимания, по време на работа, на улицата, на обществени места, при пътуване и т.н. Близки отношения между мъже и жени не могат да се демонстрират на публични места. Наказанията за допуснати нарушения могат да бъдат много строги. Следва да се има в предвид, че изрязани бански костюми или предизвикателно облекло могат да са допустими в някои хотели и частни плажове към тях, но категорично не са приемливи и не отговарят на местните правила за обличане на обществени места. Като цяло равнището на сигурност в ОАЕ е добро.

Тероризъм: Световната заплаха от терористични актове съществува вече в цял свят. Особенно силна е в Близкия и Далечен Изток и частично в Европа и САЩ. Извън това съществува и в страни, където от години има политически разногласия. Като основни цели на терористите са: религиозни центрове, центрове където се събират множество хора, държавни учреждения, транспортни учреждения /летища, гари и т.н/, понякога туристически обекти. Спокойно може да се каже, че вече почти не съществува напълно сигурна страна. Като обща препоръка за всички пътуващи, съветваме да се информирате за съществуващите рискове в страната за която пътувате, да избягвате големите струпвания на хора и най-вече политически демонстрации, да бъдете бдителни и ако видите неохраняван багаж, незабавно да съобщите на властите. Да съдействате по всякакъв начин и да не влизате в конфронтация със силите на реда – те са там за Вашата безопасност.

Информация за терористична опсност за ОАЕ: Към момента няма данни за извършени терористични актове на територията на страната.

Пакетните цени включват:

  • Самолетен билет София – Дубай - София  с включени летищни такси с полет на FLY DUBAI
  • Една бройка салонен багаж до 7 кг с размер 56/45/25см на борда на самолета
  • Чекиран багаж 20 кг
  • Трансфер летище-хотел-летище
  • 5 или 7 нощувки със закуски
  • Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 5000 евро
  • Водач от България по време на цялото пътуване и целия престой
  • Обслужване на български език по време на престоя в Дубай
Пакетните цени не включват:
  • задължителна туристическа такса за всички пристигащи в Дубай: тя се заплаща в местна валута от клиентите на място директно в хотела и е за стая на нощувка в размер на 15 дирхама /около 4,50 USD/
  • допълнителни екскурзии по желание
Екскурзионна програма:
  • Burj Khalifa и Дубай Мол - 55 евро на възрастен / 45 евро на дете
  • Джип-сафари в пустинята - 60 евро на възрастен / 45 евро на дете
  • Екскурзия до столицата Абу Даби - 55 евро на възрастен / 45 евро на дете
  • Откритият пазар на Дубай с вечеря на блок маса - 40 евро на възрастен / 40 евро на дете
  • ВИП Дубай с яхта - 55 евро на възрастен / 50 евро на дете
  • Miracle Gardens - 30 евро на възрастен / 30 евро на дете

* Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.75 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.

Полетно разписание в местни времена:
Разписание на полетите с FLY DUBAI в местни времена
неделя: София - Дубай 16:10 – 22:00
петък: Дубай - София 10:50 – 15:10
Необходими документи:
Трите имена на латиница по международен паспорт + ЕГН
Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от ОАЕ).
Условия за записване

1. Плащания - авансово плащане от 50% от цената
2. Анулационни срокове:
2.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.

2.2. При анулация, направено от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 50% от цената на пътуването.
2.3. При анулация, направена от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 80% от цената на пътуването.
2.4. При анулация, направена 14 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах