Венецуела

Курорти в Венецуела

Обща информация: Република Венецуела е разположена в северната част на Южна Америка. На север граничи с Карибско море (дължина на бреговата ивица около 3 200 км), на изток с Гвияна и Атлантическия океан, на юг с Бразилия и на запад и югозапад с Боливия. Състои се от 23 Федерални щата, 1 централен дистрикт(Caracas), Федерални райони (основно острови). Дели се на четири части: високопланинска на запад, басейнаMaracaibo на северозапад, широката равнина Ориноко с ланосите и планинския регион на Гвиян, който заема почти 50% от общата площ.

Столица: Каракас.

Посолство на република България: 

VENEZUELA , CARACAS – 1060

Embajada de Republica de Bulgaria

Calle “Las Lomas”, Quinta “Sofia”

Urbanizaciyn – Las Mercedes

Apartado Postal& 68389

Tel: (0058 212) 993-27-14; 993-48-52

Fax: (0058 212) 993-48-39;

Площ: 916 445 кв.км, състои се от територия на континента и около 288 малки острова в Карибския басейн.

Брой население: 25 милиона жители.

Държавна форма: Президентска Федерална Република – Republica Bolivariana de Venezuela.

Език: Испански – национален език, в някои региони се говори все още индиянски, в курортите и големите градове се говори английски, немски, френски и португалски.

Религия: Римокатолици - 96%, протестанти – 2%, останалите изповядват различни племенни религии.

Визови и митнически разпоредби: При пътуване до Венецуела с туристическа цел и за срок до 90 дни българските граждани не се нуждаят от туристически визи. Задграничния паспорт за пътуване трябва да бъде валиден поне 6 месеца от дата на връщане. Забранен е вноса и ползването на наркотици. Властите във Венецуела се отнасят особенно строго към това престъпление. Очаква ви затвор от 8 до 20 години. Няма ограничения за внос на валута, но ако надвишава размера на 3 000 щ.д. или тяхната равностойност, тя трябва задължително да се декларира. Безмитно можете да внесете 200 бр. цигари или 25 пури; 2 литра алкохол; 4 шишенца с парфюм; подарци на стойност до 1 000 щатски долара. Напълно е забранен вноса на храни, месо, растителни продукти. При напускането на страната се заплаща такса от около 50 щатски долара, властите изискват тази такса да се плаща в местна валута.

Часови пояс: Времето е с 5 часа назад спрямо Цевнралното Европейско, през лятото –6 часа назад.

Климат: Климатът във Венецуела се определя от неговата близост до Екватора. Тропически – топли дни и хладни нощи. Температурите варират според местонахождението – от 0 С0 в планинските райони на Андите до 34 С0 в низините. Затова трябва да сте готови за тези драстични температурни разлики. Годишните сезони се различават според валежите. Сухия период е от м. Ноември до м. Април. Дъждовният период, от м. Април до м. Октомври, води особенно във вътрешността на страната до чести силни, но краткотрайни валежи.